Як правильно поводитися зі зброєю: для львів'ян проведуть військові вишколи зі стрільби (фото, відео)

Як правильно поводитися зі зброєю: для львів'ян проведуть військові вишколи зі стрільби (фото, відео)
Спочатку військові навчання проведуть для працівників міськради, пізніше – для школярів

У Львові проведуть військовий вишкіл для усіх бажаючих мешканців міста. Повідомляє  ЛМР.

Сьогодні декілька десятків працівників львівських підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста, відновлювали свої навички володіння зброєю.

Фото: Роман Балук

Навчання провели ветерани російсько-української війни разом з учасниками одного із львівських стрілецьких клубів. 

Ми повинні бути готові захищати себе, свою країну, тим більше, коли йдеться про стратегічні підприємства, на які можуть бути диверсійні атаки. Тому чітко і за протоколом, який визначає держава, ми повинні допомагати силам територіальної оборони. Ми вже переформатували управління надзвичайних ситуацій, включивши аспект територіальної оборони.

Я подивований мужністю наших військових, які вибудовують полігони. Ми домовилися про системні заняття для працівників наших комунальних установ, організацій, міських підприємств. Також будемо відновлювати тири і будемо підтримувати ці стрілецькі полігони, які сьогодні вже є на території Львова й області, - розповів мер Львова Андрій Садовий.

Фото: Роман Балук

Навчання розпочнуться вже 25 січня. Пізніше також планують провести вишколи для учнів 8-11 класів. 

Для нас важливо, щоб кожен львів’ян знав, як правильно поводитись зі зброєю та захистити себе та свою сім’ю. На першому етапі навчання проведуть для працівників міської ради, а також комунальних установ.

Після відновлення очного навчання у школах окремий військовий вишкіл пройдуть учні 8-11 класів, – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Наразі у міській раді готують програму підготовки львівської громади до національного спротиву. 

Незабаром на сесії будемо голосувати програму спротиву, яка передбачає, найперше, відновлення навиків володіння зброєю, і навчання тих, хто таких навиків не має. Другий аспект – це вміння надавати медичну допомогу, тому що найбільше людей гине від втрати крові. Ми будемо відкривати певний медичний центр, навики в нас є, ми це колись робили в 2014 році. І це загальна координація, це протидія всім загрозам – але це в координації зі службами територіальної оборони, - додав мер Львова Андрій Садовий.

Фото: Роман Балук

Окрім навчання техніки володіння зброєю, учасники навчань ознайомилися із захисним екіпіруванням, вмістом бойових аптечок тощо.

Основний аспект робимо на безпеці, маніпуляціях зі зброєю, тобто завдання першого заняття – навчити людей розуміти, як безпечно поводитися зі зброєю. Сьогодні мали два напрямки – високоточна стрільба і стрільба з карабіна. В процесі занять люди здобувають практичний досвід, знайомляться із захисним екіпіруванням, вмістом бойових аптечок, роблять постріли, - зауважив Володимир, керівник спортивного клубу.

Фото: Роман Балук

Зосередження війська на кордоні України і Росії змушує кожного задуматись про власний внесок у оборону себе, рідних та країни загалом.

Такі навчання дають не лише технічні навики, а й психологічні – ти бачиш ціль, розумієш, що в тебе зброя, яка може вбити. Фактично, ти користуєшся чимось небезпечним заради безпеки, - підсумувала Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Для дітей та осіб з інвалідністю у Львові працює новий осередок (відео) Для дітей та осіб з інвалідністю у Львові працює новий осередок (відео)
Соціальні послуги та активний спосіб життя у супроводі фахівців: у Львові для дітей та осіб з інвалідністю працює новий осередок на вулиці Володимира Великого, 40.
Садовий заборонив будівнитво на Миколайчука, яке належить братам Тістикам Садовий заборонив будівнитво на Миколайчука, яке належить братам Тістикам
На земельних ділянках, що знаходяться в кінці вулиці Миколайчука у Львові, Андрій Садовий заборонив проводити будівництво декількох житлових будинків. Зокрема там мала намір будувати компанія львівських підприємців та колишніх депутатів Ярослава і Володимира Тістиків.
Завершують реконструкцію: у Львові на Медової Печери відкриють новий дитсадок (відео) Завершують реконструкцію: у Львові на Медової Печери відкриють новий дитсадок (відео)
Двоповерховий дошкільний освітній заклад розрахований на 7 груп дітлахів. Запрацювати садок повинен у жовтні.
Loading...
Load next