Львівщина за крок до «червоної» зони: заклади освіти на дистанційному навчанні до 7 лютого (відео)

Львівщина за крок до «червоної» зони: заклади освіти на дистанційному навчанні до 7 лютого (відео)
На Львівщині посилять карантинні обмеження.

За словами медиків, ситуація в регіоні відповідає показникам червоного рівня епіднебезпеки.  Відтак, обласна комісія ТЕБ і НС ухвалила рішення щодо переведення усіх закладів освіти, окрім дошкільних, на дистанційну форму навчання до 7 лютого. Також починають діяти й інші обмеження.

Друге - це заборона усіх масових розважальних заходів. І третє - це обмеження щодо кількості осіб яких перевозять у транспорті – це не більше 50%, а також посилення контролю. В разі погіршення епідситуації з 1 лютого будемо рекомендувати закриття усіх закладів культури, відповідно ресторани тільки на виніс, -  сказав Орест Чемерис, директор Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.

Нині у лікарнях Львівщини із підтвердженим COVID-19 лежать майже 1600 пацієнтів. Щодня медики виявляють понад 2 тисячі нових інфікованих. Зокрема спалах коронавірусу фіксують серед дітей, рівень госпіталізації яких щоденно зростає. Наразі в лікарні на Орлика та «Охматдиті» на лікарняних лІжках  перебувають 165 маленьких пацієнтів. Також недуга косить і вагітних. За даними медиків, сьогодні з коронавірусом є понад 60 жінок при надії.

Минулого тижня ми маємо одну додаткову смерть материнську, це ще більше насторожує: жінка померла на 16 добу після того як народила дитинку від ковід-інфекції, - розказала Марія Малачинська, директорка Львівського обласного клінічного перинатального центру.

Водночас темпи вакцинації суттєво впали. Щодня медики щеплять лише близько 4 тисяч людей, хоча згідно з нормативами ця цифра мала бути хоча б уп’ятеро більшою. Станом на нині першу дозу вакцини вкололи 50% мешканцям області, а двічі щепилися 47% людей.

Це безумовно мало для того, щоб створити популяційній імунітет: повинно бути як мінімум 70% вакцинованих. При тому бажано щоб це все таки були 2 дози вакцинації, не одна. Наразі ми не бачимо належного розуміння серед населення щодо необхідності отримати 3 бустерну дозу вакцини, - зауважив Олег Когут, регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині.

Медики додають, зараз хвороба радше нагадує звичайну застуду, та найчастіше супроводжується нежитем, болем у горлі та кашлем. Тож лікарі закликають не ігнорувати подібні симптоми та одразу звертатися до фахівців.

 

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Зіткнення з автопоїздом у селі Тухолька: пасажир мікроавтобуса загинув Зіткнення з автопоїздом у селі Тухолька: пасажир мікроавтобуса загинув
Унаслідок ДТП у селі Тухолька Стрийського району загинув 57-річний пасажир мікроавтобуса
Loading...
Load next