"Краса барвности": у Національному музеї ім. Андрея Шептицького у Львові відбулась виставка (відео)

"Краса барвности": у Національному музеї ім. Андрея Шептицького у Львові відбулась виставка (відео)
На виставці експонується 80 відреставрованих робіт 50-ти художників.

Картини Шевченка, Новаківського, Бойчука та інших видатних українських митців експонують у Національному музеї імені Андрея Шептицького. На виставці «Красота Барвности» представлені роботи більш ніж пів сотні відомих авторів. До слова, експозиція сформована із творів, які рідко показували у музеях. Виставка присвячена 50-річчю з часу започаткування реставрації творів графіки в Національному музеї.

Крім того , що тут дуже важливими є ті автори і твори які тут представлені , важлива також і історія тих творів, адже всі вони пройшли реставрацію в нашій майстерні реставраційній, - розказує Марія Цимбаліста, завідувачка відділу графіки Національного музею ім. Андрея Шептицького у Львові.

Крім малюнів у залах розміщені робочі столи, на яких показані приклади реставраційних робіт та інформація про те, як проходить процес відновлення на папері. Також на цих столах є різні інструменти для реставрації – від звичайної канцелярської гумки до китайського чорнила.

Показані фотографії різних творів , а також пошкоджень , які є властивими для творів мистецтва створених саме на папері – для малюнків і для рисунків.  І ви тут можете побачити різні приклади , як наприклад папір є з’їджений там мишами , так як наприклад тут ось цей папір можна побачити , як на папір потрапляють плями невідомого походження і їх дуже важко їх можемо вивести . Як наприклад папір від браку вологи починає тріскати і ламатися

Біля кожного твору також є так звані паспорти, з допомогою яких відвідувачі можуть більш детальніше ознайомитися із твором, його автором, датою створення та деталями реставраційних робіт. До слова, реставрація на папері досить кропітка, оскільки на нього  впливає багато різних чинників - світло , вологість і, звісно ж, час.

Сама реставрація включає спочатку ми обслідуємо саму основу , папір , на якому виконаний твір , тому що папери різні є . Чим давніший папір тим легше , тому що давні папери вони робилися з так званої вєтуші , вони рослинні і вони легше піддаються хімічній обробці, - додала Галина Кіт, реставраторка творів на папері Національного музею ім. Андрея Шептицького у Львові.

Триватиме виставку до 13 лютого в історичному відділенні музею, що  на вул. Драгоманова 42.  

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Виставка в укритті у Львові: мистецтво у часи війни (відео) Виставка в укритті у Львові: мистецтво у часи війни (відео)
У Рясному-2 підвал одного із житлових будинків перетворився на картинну галерею.
Львівський музей етнографії та художнього промислу відкрив залу з весільними обрядами наших пращурів (відео) Львівський музей етнографії та художнього промислу відкрив залу з весільними обрядами наших пращурів (відео)
У Львівському музеї етнографії та художнього промислу відкрили нову залу, де відвідувачі зможуть ближче ознайомитися з весільними обрядами наших пращурів.
У Музеї народної архітектури та побуту з'явиться реконструкція криївки УПА (відео) У Музеї народної архітектури та побуту з'явиться реконструкція криївки УПА (відео)
Її зведуть поряд зі старовинною ґраждою.
Loading...
Load next