Упродовж місяця лікарі у Львові використали 8 кілометрів гіпсу лише на постраждалих від ожеледиці (відео)

Упродовж місяця лікарі у Львові використали 8 кілометрів гіпсу лише на постраждалих від ожеледиці (відео)
Лікарі підбили підсумки щодо львів’ян, які постраждали унаслідок ожеледиці впродовж минулого місяця.

За січень на міських вулицях травмувалися майже 1400 осіб, — розповідають лікарі. Серед основних причин називають необережність та ожеледицю. Пацієнти зазначали, що більшість доріжок не були посипаними спеціальною сумішшю. Більшість травмованих лікували амбулаторно, а самі ж медики наголошують, що використали майже 8 кілометрів гіпсу, щоб надати необхідну допомогу.
 

Кожна гіпсова пов’язка, кожна лонгетка має мати не менше 8-ми шарів гіпсу. Кожній людині індивідуально визначаєш. Якщо рука повна, то відповідно його треба більше, а якщо рука худіша, то менше. Але кількість шарів має бути однакова, — пояснює травматолог 1-го ТМО Львова Валерій Ласлофі.
 

Також збільшилася кількість й оперативних втручань, але це пов’язують не з серйозністю травм, а з розширенням лікарень та відкриттям нових відділень, що дозволяють проводити операції, що набагато краще ніж використання гіпсу.
 

Якщо людину оперувати, то людина швидше буде працездатною. Якщо ми наложимо гіпсову пов’язку чи гіпсового лангету, то людина до роботи приступить набагато пізніше і в процесі її оздоровлення можуть наступати контрактури, а під час оперативного втручання людина швидше приступає до роботи й менша кількість контрактур в суглобі, — розповідає хірург-травматолог 1-го ТМО Львова Володимир Баляс.
 

Лікарі розказують, що були дні, коли доводилося працювати цілодобово через велику кількість постраждалих на день. Зокрема на початку січня за добу прооперували 12 осіб у режимі «нон-стоп», а в інший загіпсували понад 40 пацієнтів.
 

Більшість пацієнтів отримали травми верхніх кінцівок у вигляді переломів кісток передпліччя, або плеча, а також множинні забої різних ділянок й різних суглобів тіла. Деякий відсоток від цих амбулаторних пацієнтів з травмами нижніх кінцівок, легкі переломи, — пояснює ортопед-травматолог 1-го ТМО Львова Василь Тонконоженко.
 

Зазначимо, що немає як такої сезонності отримання травм. Медики запевняють: така ж ситуація зустрічається й в теплу пору року.
 

Переважна кількість травм є у побуті через необережність, так само і влітку. Але що ми відмітили, цього року у зв’язку зі збільшенням кількості використання велосипедів та самокатів, то так само влітку є велика кількість травмованих через використання тих чи інших засобів переміщення, — зауважує завідувач відділення невідкладної допомоги 8-ї лікарні 1-го ТМО Львова Олег Малетич.
У порівнянні з січнем минулого року кількість пацієнтів з різними травмами збільшилася на понад 400 осіб, — додають у 1-му територіальному медичному об’єднанні Львова.

 

 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
За радянськими методами: як Львову позбутися проблем з ожеледицею взимку (фото, відео) За радянськими методами: як Львову позбутися проблем з ожеледицею взимку (фото, відео)
За словами фахівців, хлорид, яким і є сіль, безслідно не зникає. Сіль потрапляє в ґрунтові води, шкодить ґрунтам і річкам, буквально знищує рослинність.
Відновлення планових операцій на Львівщині (відео) Відновлення планових операцій на Львівщині (відео)
У дитячій лікарні 1-го ТМО Львова готові продовжити лікування малечі з ортопедичними патологіями. Записатися на консультацію можна за тел.: (067) 671 04 44.
Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео) Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео)
Львівська дитяча лікарня подалася на великий та малий проєкти Громадського бюджету
Loading...
Load next