На Львівщині мають збудувати та відремонтувати понад 300 кілометрів доріг (відео)

На Львівщині мають збудувати та відремонтувати понад 300 кілометрів доріг (відео)
Посадовці розповіли про амбітні плани з розвитку дорожньої інфраструктури Львівщини.

У межах програми «Велике будівництво» на Львівщині у цьому році планують побудувати та відремонтувати понад 330 кілометрів доріг, а також понад 50 мостів. Зокрема це стосується як облаштування якісного дорожнього полотна до кордону, так і під’їздів до курортних містечок, що розташовані в нашій області.
 

Це Трускавець та обхід Трускавця. Там близько 4-кілометрів, в цьому році ми обов’язково завершимо. Там компанія «Автомагістраль Південь» виконують роботи і вже на завершальному етапі обов’язково завершимо. Це дорога в Моршин Н-10 також в цьому році цю дорогу завершимо, — розповідає перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко.
 

Також цього року мають прокласти 2 платні дороги. Ціну за кілометр ще не визначили, але вона має не сильно вдарити по гаманцю водіїв, запевняють посадовці. При розробці проєктів враховували й досвід країн ЄС.
 

Краківець-Львів-Броди 280 кілометрів, минулого року ми завершили техніко-економічне обґрунтування, в цьому році дороблюємо це і будемо рухатися далі. Друга концесійна дорога це Стрий-Мукачево. В цьому році вона тільки почалися розробки відносно цієї концесійної дороги, — пояснює Андрій Івко.
 

А серед найскладніших проєктів, які мають реалізувати цього року є облаштування Західної об’їзної дороги Львова, яку поділили на 3 ділянки. (DSC_0021) У Службі автомобільних доріг вже є бачення того, як вона має виглядати у кінцевому результаті, але зараз фахівці аналізуватимуть можливість втілення такої ідеї. Другим важким проєктом є «Мале Карпатське коло». Там передбачається поміж іншого значне розширення проїзної частини.
 

Добудова додаткових полісів, це є реконструкція штучних споруд, мостів і звісно повний комплекс таких речей, яких раніше не було і пішохідні доріжки, і велодоріжки тощо. Це є проєкт, який в найбільшій готовності, — зауважує керівник Служби автодоріг Львівщини Олег Береза.
 

На дороги Львівщини цього року виділили наразі майже 2 млрд грн. Однак за необхідності залучатимуть додаткове фінансування. Нагадаємо, що минулого року на реалізацію «Великого будівництва» доріг на Львівщині витратили орієнтовно 5 млрд грн.

 

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
7 грудня відкривають ще одну ділянку вулиці Бандери у Львові 7 грудня відкривають ще одну ділянку вулиці Бандери у Львові
Ремонт всієї вулиці С. Бандери наближається до завершення.
Сніг зійшов разом з асфальтом: ситуація на дорогах Львова (відео) Сніг зійшов разом з асфальтом: ситуація на дорогах Львова (відео)
Рік новий, а проблеми старі.
Ямковий ремонт у Львові: де та як "латають" (відео) Ямковий ремонт у Львові: де та як "латають" (відео)
У Львові розпочали ліквідовувати аварійні ями гарячим асфальтом.
Loading...
Load next