У Львові відбувся допрем’єрний показ кримінальної драми "Носоріг" Олега Сенцова (відео)

У Львові відбувся допрем’єрний показ кримінальної драми "Носоріг" Олега Сенцова (відео)
Стрічка про лихі 90 заснована на реальних подіях. Кінокартину, до речі, вже купили для показу у багатьох країнах світу.

Реалістичний фільм про 90-ті. Кримінальну драму «Носоріг» українського режисера Олега Сенцова представили у Львові. Стрічка створена за підтримки європейських колег. І цей фільм вже придбало для показу чимало країн світу. Зокрема купила права на онлайн-прем’єру і стрімінгова платформа Netflix.  

Тобто найбільші європейські ринки вже купили цю картину і після українського прокату, будуть європейські прем’єри одна за одною. Це є перша кримінальна драма в історії українського кіно сучасного, незалежного. Це перший фільм про 90-ті, який зроблений на певному рівні, — пояснює Денис Іванов, продюсер фільму «Носоріг». 

Фільм заснований на реальних подіях, які відбувалися в Україні у 90-ті роки. Головний герой «Носоріг» потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приводить його зовсім не туди, куди він очікував. 

Мета була показати світ 90-х років, як вони вплинули на наше життя і як це нас змінило не на краще. Слава Богу, що цей час закінчився, але його наслідки все ще до нас  доходять, — розповідає Олег Сенцов, режисер фільму «Носоріг».

Режисер кінострічки Олег Сенцов розповідає, що для нього тема фільму не є на першому створені цієї стрічки:

Перш за все історія людини для мене важлива в сценаріях, які вже зроблені у вигляді кіно і які ще написані, які будуть зніматися. Завжди в центрі лінія, драма або співпереживання людини внутрішнє насамперед, але й сюжетні історії пов’язані з ним.

Фільм знімали в Кривому Розі, Львові та Києві. Головні ролі виконали Сергій Філімонов, Євген Черников, Євген Григор’єв та Аліна Зєвакова.  

Коли ми готувались до 1 періоду зйомок до війни, який не відбувся, але підготовка відбулася. І ми знайшли майже весь каст і тоді я знав, що мені треба тільки непрофесіонала тому, що професійних акторів немає в Україні. І Я не знайду такого, бо треба шукати через колишніх спортсменів, колишніх військових, — пояснив Олег Сенцов. 

Глядачі ж оцінили фільм одноголосно:  

Це фільм, в якому надзвичайно багато правди, надзвичайно багато болю, надзвичайно багато самих нас, зокрема того періоду, який  відзняти. Ну і це якісний український продукт, про який вже говорить Україна, — підмітила Юлія Хомчин, депутатка Львівської міськради. 

Це дуже сильне, чесне чоловіче кіно. Тільки кіно з подвійним дном. З одного боку це жорстка правдива історія, історія з 90-х, із таким жорстким побутовим антуражем і крутим сюжетом. Але з іншого боку така глибока притча про розкаяного грішника і з християнською символікою і загальнолюдською, тому вона може бути прочитана на різних рівнях, мені зайшло, круто, — ділиться Богдан Тихолоз, директор Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка. 

Я досі під таким враженням, що часом віднімає мову. Тобто це справді для людей, які, наприклад, ще пам’ятають 90-ті. Ми зараз вже цілком в іншому світі і це дуже важливо, щоб це побачили навіть молодше покоління, це звісно кіно не для дітей і не для вагітних, — Наталя Тихолоз, літературознавця. 

До слова, Олег Сенцова визнали  найкращим  на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі. Переглянути  «Носорога» можна буде у кінотеатрах із 17 лютого 2022 року.  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
«Любов і блогери»: у Львові відбувся допрем’єрний показ комедійного фільму (відео) «Любов і блогери»: у Львові відбувся допрем’єрний показ комедійного фільму (відео)
На презентацію стрічки завітали артисти аби вперше побачити фільм разом із іншими глядачами на великому екрані.
Документальне кіно "Чубай. Говорити знову": у Львові відбувся допрем'єрний показ фільму (відео) Документальне кіно "Чубай. Говорити знову": у Львові відбувся допрем'єрний показ фільму (відео)
Документально-ігровий фільм розповідає про життя відомого поета-дисидента Грицька Чубая.
Go_A, нагороди для фільмів та "книжкова тисяча": культурні підсумки року (відео) Go_A, нагороди для фільмів та "книжкова тисяча": культурні підсумки року (відео)
2021 рік виявився для культурної сфери в Україні цілком вдалий. Ми дібрали для вас 5 головних подій, які цьогоріч заслуговують на увагу.
Loading...
Load next