Go_A, нагороди для фільмів та "книжкова тисяча": культурні підсумки року (відео)

Go_A, нагороди для фільмів та "книжкова тисяча": культурні підсумки року (відео)
2021 рік виявився для культурної сфери в Україні цілком вдалий. Ми дібрали для вас 5 головних подій, які цьогоріч заслуговують на увагу.

Попри складний, знову карантинний рік, у ньому відбулися важливі для нашої культури події, про які ми не можемо не згадати в нашій добірці. Отже, п'ять головних культурних подій для України 2021 року: 

1. Гурт Go_A від України посів п'яте місце на "Євробаченні"

На "Євробаченні-2021" Україна, яку представляв гурт Go_A посіла 5 місце, загалом отримавши 364 бали (97 балів від національного журі й 267 балів від глядачів). Перемогу отримав італійський гурт Måneskin.

2. Стрічка "Стоп-Земля" Катерини Горностай отримала три нагороди 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю. 

Церемонія нагородження Одеського міжнародного кінофестивалю відбулася в суботу, 21 серпня.
Український фільм "Стоп-Земля" (режисерки Катерини Горностай) отримав приз глядацьких симпатій, журі визнало його найкращим повнометражним фільмом, а гру акторів-підлітків стрічки визнали найкращою акторською роботою.

3. Netflix запустив україномовну версію сайту

В жовтні популярний стрімінговий сервіс Netflix повідомив про запуск локалізованого інтерфейсу. Фільми і серіали Netflix стали доступними не тільки з українськими субтитрами, а й з дубляжем. Український інтерфейс з’явився на вебсайті стримінгової платформи Netflix, у її мобільних додатках та офіційних додатках для Smart TV.

Cкриншот: Нетфлікс

4. Фільм Олега Сенцова "Носоріг" отримав нагороду Stockholm International Film Festival у Швеції.

Фільм переміг одразу у двох номінаціях: "Найкращий фільм" та "Найкращий актор" (Сергій Філімонов - "Носоріг").

«Носоріг» є другою повнометражною роботою українського режисера Олега Сенцова. У 2012 році фільм вже був представлений на індустрійній платформі Міжнародного кінофестивалю в Софії, де отримав нагороди за Найкращі проєкт і пітчинг.

5. Понад 67% коштів з тисячі за вакцинацію українці витратили на книжки та квитки у кінотеатр.

Станом на 28 грудня на спецрахунки українців переказано понад 3,6 млрд грн, з яких громадяни вже витратили понад 365 млн грн. 

Відтак,

  • 35% цих коштів українці витратили на книжкову продукцію;
  • 32% – на відвідання кінотеатрів.

Сподіваємося, наступний рік стане для України ще плодовитішим на різноманітні нагороди й перемоги у культурній сфері.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Італія - переможець: гурт Go_A від України посів п'яте місце на "Євробаченні" (відео) Італія - переможець: гурт Go_A від України посів п'яте місце на "Євробаченні" (відео)
Італійський рок-гурт "Maneskin" з піснею "Zitti e buoni" переміг у пісенному конкурсі "Євробачення-2021". При цьому Україна увійшла до п’ятірки лідерів конкурсу.
"Емілі в Парижі": Netflix відповів на лист Ткаченка про карикатурне зображення українки "Емілі в Парижі": Netflix відповів на лист Ткаченка про карикатурне зображення українки
Відповідь була лаконічною: подякували за звернення та вибачилися.
Зеленський оцінив виступ України на "Євробаченні-2021" Зеленський оцінив виступ України на "Євробаченні-2021"
Президент Володимир Зеленський високо оцінив виступ України на пісенному конкурсі Євробачення-2021, на якому група Go_A зайняла 5 місце.
Loading...
Load next