Вікторія Полюга повернулася до Львова після отримання рятівного уколу від СМА (відео)

Вікторія Полюга повернулася до Львова після отримання рятівного уколу від СМА (відео)
Дівчинка прилетіла з США після того, як отримала рятівний укол від СМА, який коштує понад 2 мільйони доларів. Кошти на її лікування збирали усією Україною

Вікторія Полюга знову в Україні. До цього дівчинка перебувала на лікуванні у США, де їй 10-го січня зробили рятівний укол від СМА. Щоб його зробити, родині необхідно було зібрати понад 2 мільйони доларів.  

На кожну дитину розбавляється 8 ампул, розбавляються на вагу окрема доза. Для Вікторії розрахували, в неї була вага 12,8 кг, то в неї була доза 66 мл. Ті 66 мл вводять крапельницею, — розповідає Назар Полюга, батько Вікторії. 

Додамо, що дитині потрібно було зробити укол допоки дитині не виповнилося 2 роки. Зараз Вікторія почувається добре, але без побічних ефектів не обійшлося. 

Вікторія дуже капризна, вона рвала, температурила, але через 7-8 днів вже перейшло і стан стабілізувався. Кожного тижня ми здавали аналізи, повернулася в Україну вчора і зараз кожні 2 тижні мусимо здавати аналізи відправляти їх на Америку, щоб лікарі контролювали стан аналізів, — додає батько Вікторії. 

Також лікарі назначили дівчинці щоденні вправи, щоб реабілітація проходила швидше.  

Чим швидше дитина стає на ноги, тим менше треба проходити тих курсів. Але потрібно розуміти, що як пройшли курс реабілітації, усе пішло добре, дитина розрухалася і вона має бути по житті спортсменом. Її треба прививати з дитинства, що вона має вести дуже активний спосіб життя, — пояснює Назар Полюга. 

Допоміг зібрати кошти на лікування Вікторії благодійний фонд «Із янголом на плечі». Волонтери кажуть, що на момент співпраці з батьками третина суми вже була зібрана. А потім після проведення акцій на підтримку Вікторії до пожертв долучилися благодійники з усієї країни. Зараз додаткових коштів на реабілітацію родина не потребує.

Якщо вони звернуться, то, звичайно, ми будемо докладати зусиль допомогти їм далі стежити, бо зараз такий момент є зараз в неї вже кращі рухові дії, вона почала говорити слова. Тобто це є такий сигнал, що укол діє, — зазначив Юрій Федечко, директор БФ «Із янголом на плечі». 

Зараз Вікторія ще деякий час буде у Львові, а потім на неї чекає період реабілітації, який вона проходитиме у спеціалізованій клініці в Італії. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Укол вартістю понад 2 мільйони доларів: маленький Максимчик зі СМА потребує допомоги (відео) Укол вартістю понад 2 мільйони доларів: маленький Максимчик зі СМА потребує допомоги (відео)
Щасливе життя малюка залежить лише від одного уколу Zolgensma. Та коштує він аж понад 2 млн доларів.
Приїхали з-за кордону на лікування в Україну Приїхали з-за кордону на лікування в Україну
Львівські дитячі нейрохірурги видалили частину півкулі мозку 4-річній пацієнтці з Ірландії, аби позбавити важких судомних нападів
Loading...
Load next