"Все страшне, смердюче, брудне, обгиджене": мешканці Львова поскаржились на поганий стан укриттів на випадок бомбардувань

"Все страшне, смердюче, брудне, обгиджене": мешканці Львова поскаржились на поганий стан укриттів на випадок бомбардувань
Інтерактивну карту укриттів для мешканців Львівської громади оновили та збільшили кількість адрес з однієї тисячі до шести тисяч.

Днями мерія Львова оновила мапу з шести тисяч укриттів, у яких потрібно переховуватись на випадок бомбардувань. Жителів закликали перевірити їхній стан. Вони перевірили й виявили, що в багатьох з укриттів переховуватись неможливо. Про це на Гарячу лінію міста Львова, яка є комунікатором між жителями й місцевою владою, масово пишуть люди.

Підкажіть, чи дослідженні ці укриття на їхню здатність витримувати ударні навантаження, наприклад, якщо завалиться будинок, чи витримає перекриття? Чи забезпеченні укриття санвузлами, водою, аптечкою, належною вентиляцією, лавками для сидіння? Враховуючи, що переважно це підвали будинків, чи є до всіх укриттів безперешкодний доступ? — написав користувач Валерій Семенюк.

Зазначається, що під його постом з’явилися відразу десятки коментарів. Ось одні з них:

Там немає нічого. Була в одному бункері на Чупринки, все страшне, смердюче, брудне, обгиджене ще з тих часів, — пише Таня Гаврилів.

У нас підвал не прилаштований для евакуації дуже вузькі проходи ще й вода. Так що ховатися тільки у своїй хаті. А там як Бог дасть, — скаржиться Любов Коваленко.

Якщо дивитися по карті, то в нашому будинку мало б бути укриття у підвалі в другому під‘їзді. Наразі там сусід переробив частину підвалу під квартиру, — повідомляє Зоряна Богдан.

Люди також пишуть про те, що районні адміністрації зобов’язали управлінські компанії, а ті своєю чергою ОСББ підписати акт обстеження підвальних приміщень будинку як тимчасові укриття, сам акт зроблено так, що підпис комісії визначав приміщення придатним або не придатним (з подальшим його приведенням до придатного). Тому надалі будуть зобов’язувати їх привести до придатного стану. Але чому не зробили таку перевірку перед тим, як виставляти об'єкти на карту — вони не розуміють.

Адміністратор Гарячої лінії повідомив про те, що скерував звернення до Управління надзвичайних ситуацій та ЦЗН. Про результат обіцяють повідомити найближчим часом.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, куди бігти в разі надзвичайної ситуації у Львові.

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
З нагоди Дня Незалежності у Львові відбувся "Марш нескорених" (відео) З нагоди Дня Незалежності у Львові відбувся "Марш нескорених" (відео)
Сьогодні у Львові втретє відбувся Марш нескорених. Учасники ходи пройшли від Личаківського кладовища до Меморіалу Героїв Небесної Сотні.
Сховища у Львові: куди сховатися у разі надзвичайної ситуації (відео) Сховища у Львові: куди сховатися у разі надзвичайної ситуації (відео)
У Львові перевіряють захисні споруди та укриття, для цього місто створило спеціальну комісію. Йдеться про приміщення, які призначені для переховування людей на випадок надзвичайних ситуацій.
Loading...
Load next