У львівських трамваях тестують режим економії опалення (відео)

У львівських трамваях тестують режим економії опалення (відео)
Входити чи виходити з львівських трамваїв потрібно буде на вимогу, себто натискаючи кнопку біля дверей. Щоправда, це стосуватиметься не усього електротранспорту.

У межах акції пасажири деяких трамваїв можуть самостійно, але з дозволу водія, відчиняти двері як зсередини, так і зовні.

Зараз у тестовому режимі, тоді як згодом цілком можливо, що у постійному. У львівських трамваях стартувала акція “Збережемо тепло разом”, суть якої у можливості самостійно пасажирам відчиняти двері при посадці чи висадці.  

Зокрема ми говоримо про маршрути 8, 3 і 6. А також на решту маршрутів де працюють трамваї Електрон. Основна мета — це збереження приємного клімату в салоні. Це збереження тепла і в майбутньому влітку також збереження прохолоди в салоні, — Орест Олеськів, керівник управління транспорту Львівської міськради. 

Запрацювало таке ноу-хау не в усьому рухомому складі електротранспорту, а лише в трамваях «Електрон» та ті, які місто закупило в Берліні. Та  доступна така функція лише з 10 до 17 години. Пасажири ж до такого нововведення ставляться по-різному.  

Пан Іван — водій одного так званих берлінських трамваїв. Каже, сьогодні вранці уже протестував такі поїздки. Щоправда, стикнувся з обуренням пасажирів. 

Пробував зранку, но люди казали, що я ненормальний, що стаю, але не відкриваю дверей. Я показую їм, щоб самі, але вони не знають, не розуміють, — Іван Вовк, водій трамвая. 

Та й це не основна проблема, зі слів водія. 

То не для Львова, бо в нас зупинок мало на особливе  полотно чи на тротуар. В нас  більше на дорогу чи посадка на дорозі. Ну а коли ти приїхав на зупинку, двері відкриваєш, транспорт зупиняється. А коли будуть двері закриті, то транспорт  не буде зупинятися, — Іван Вовк.

І хоча для того, аби відкрити двері чи то зовні, чи зсередини слід натиснути кнопку, все ж це контролюється водієм трамвая, задля безпеки пасажирів.  

У рухомому складі електротранспорту ж інформують пасажирів про тестовий режим нововведення. В мерії такий задум вважають доцільним.  

Це з одного боку воно зберігає тепло, з іншого — також менша витрата електроенергії, менше зношення самого механізму дверей, тобто двері будуть набагато довше служити, — Орест Олеськів, керівник управління транспорту Львівської міськради. 

Надалі таку ініціативу на зразок європейських міст та кількох українських хочуть зробити нормою та поширити й на тролейбуси марки «Електрон». 

Підтримайте ПравдаТУТ Львів у Patreon.

Віра Коновал pravdatutnews.com

Читайте також
«Львівгаз» попередив про можливий зрив опалювального сезону у Львові «Львівгаз» попередив про можливий зрив опалювального сезону у Львові
Теплопостачальні підприємства Львова боргують гроші за газ і не отримують достатню компенсацію від держави.
Новий опалювальний сезон: як готуються до холодів фахівці АТ «Львівгаз»? (відео) Новий опалювальний сезон: як готуються до холодів фахівці АТ «Львівгаз»? (відео)
Щоб забезпечити безперебійне постачання блакитного палива фахівці АТ «Львівгаз» замінили 96 км газорозподільчих мереж, 50 газорозподільчих пунктів та відремонтували 40 станцій катодного захисту.
Нафтогаз поставлятиме блакитне паливо бюджетним установам за фіксованим тарифом (відео) Нафтогаз поставлятиме блакитне паливо бюджетним установам за фіксованим тарифом (відео)
Нафтогаз поставлятиме блакитне паливо бюджетним установам за фіксованим тарифом. Процес підписання середньострокових договорів уже розпочали. І в Нафтогазі кажуть: вартість, яку вони пропонують, в рази нижча, ніж поточні світові ціни на газ.
Loading...
Load next