Чи готова Львівщина до надзвичайної ситуації (відео)

Чи готова Львівщина до надзвичайної ситуації (відео)
Львів напрацював план заходів і активно співпрацює з територіальною обороною, на випадок надзвичайної ситуації.  

Забезпечення водою, резерви крові та приміщення для біженців. Побоювання, дестабілізація чи все ж серйозна загроза.  Керівництво області запевняє, панікувати не варто. Влада спільно з органами безпеки та оборони обговорюють та тримають руку на пульсі. Мовляв, держава з 2014 року змінилася. 

Ми справді маємо інституції влади, які готові брати громадян під захист. І це об’єкти критичної інфраструктури, і це об’єкти які потребують захисту, які всі служби Нацполіції, Нацгвардії готові брати під свій контроль. Наразі охорону підсилюють саме біля об’єктів критичної інфраструктури, — пояснює Максим Козицький, голова Львівської облдержадміністрації. 

Треба неодмінно зберігати спокій, необхідно абсолютно спокійно поводити себе, жити звичним життям. І пам’ятати, що паніка ще ніколи не приводила до доброго результату. Тому шановні громадяни та мешканці Львівщини, будьте безпечні, будьте спокійні, а ті кому сьогодні відведені повноваження та завдання дбати про свою безпеку є на своїх місцях, —  каже Ірина Гримак, голова Львівської обласної ради.  

Громада Львівщини зберігає спокій, не допускає паніки, проводиться велика робота з боку органів місцевого самоврядування по інформуванню і підтримки ЗСУ, — зазначає Валерій Курко, командир 103-ї бригади сил територіальної оборони Львівщини. 

А уже завтра  за ініціативи губернатора визначиться найближча дата  сесії облради, де планують обговорити чимало надважливих для області питань, у тому числі виділення коштів на тероборону. До слова, резервістом цих сил може стати кожен охочий.  Львів же за словами очільника міста — безпечний.  

Сьогодні ми можемо з впевненістю сказати, що якщо повністю зникне світло, Львів готовий подавати мешканцям санітарний об’єм води. Ми прийняли рішення суттєво збільшити резерв крові. І це не є просто, але це необхідно. Ми маємо сьогодні тримісячний запас медикаментів, перев'язувальних матеріалів. Львів сьогодні є безпечним і буде безпечним завжди. Тому коли хтось починає щось там розказувати, дзвоніть на тел. гарячої лінії міста чи в поліцію чи в СБУ, — розповідає Андрій Садовий, міський голова Львова. 

До слова, Міжнародний аеропорт «Львів» продовжує працювати в штатному режимі, а всі рейси наразі відбуваються згідно з розкладом. А що ж стосується можливих біженців у разі вторгнення, то зі слів Андрія Садового, мери міст Львівщини прийматимуть їх рівноцінно.   

Підтримайте ПравдаТУТ Львів у Patreon.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту
Раніше посадовці Львівської міськради відклали впровадження електронного квитка для всіх категорій пасажирів ще на пів року, з 13 січня 2022 року він працюватиме лише для пільгової категорії львів'ян.
В Україні запровадили надзвичайний стан: як готується Львівщина  (відео) В Україні запровадили надзвичайний стан: як готується Львівщина (відео)
Рішення дня — надзвичайний стан запровадили на території України. Не виняток і Львівщина. Що ж це означає і як змінить життя цивільного населення – у нашому сюжеті.
Loading...
Load next