В Україні запровадили надзвичайний стан: як готується Львівщина (відео)

В Україні запровадили надзвичайний стан: як готується Львівщина  (відео)
Рішення дня — надзвичайний стан запровадили на території України. Не виняток і Львівщина. Що ж це означає і як змінить життя цивільного населення – у нашому сюжеті.

Без комендантської години, однак з посиленою пильністю. Львівщина, як і решта областей, вводить режим надзвичайного стану. Тож влада закликає мешканців бути уважними з підозрілими особами в громадських місцях та на вулиці.  

Проведено РНБО, підписано указ президента про введення надзвичайного стану на території України. Хочу підкреслити надзвичайного, а не військового. І ми, і ВР протягом 48 годин маємо ратифікувати указ, — зауважив Максим Козицький, голова Львівської облдержадміністрації. 

Від злагодженості у ці дні залежить спільна безпека, кажуть посадовці.  

Всі підприємства стратегічні працюють у звичному режимі. Ми навіть можемо подавати сьогодні воду за повної відсутності електроенергії. Є запаси всього необхідного. Так мітинги проводити не можна. Можуть бути диверсійні групи, можуть бути спроби вивести з ладу наше обладнання. Це є мета ворога, щоб ми були в страху, — наголосив Андрій Садовий, міський голова Львова. 

Саме з цієї причини влада закликає не брати участь у несанкціонованих масових заходах. Тоді як поліціянти несуть службу в посиленому режимі. 

На період НС органи Нацполіції можуть перевіряти документи в осіб. На те, щоб громадяни носили з собою документи, як встановлюють особу. Крім того, мають право оглядати автомобілі на предмет перевезення заборонених речей, зброї, вибухівки. Просимо поставитись до цього з порозумінням і співпрацею, — пояснив Олександр Шляховський, керівник ГУ Нацполіції Львівщини.  

Наразі це все, що чекає на мешканців Львівщини в умовах надзвичайного стану, додає керівник поліції.  

Обмежень будь-яких для продажу зброї цивільному населенню наразі немає. Питання що стосується комендантської години немає, — Олександр Шляховський, керівник ГУ Нацполіції Львівщини . 

Закликають мешканців Львівщини зголошуватися та поповнювати резерви тероборони. 

Що стосується штабів батальйонів, бригад в умовах надзвичайного стану продовжується укомплектування підрозділів за штатами мирного і воєнного часу з іншими складовими силами безпеки та оборони проводиться навчання і тісна взаємодія, — каже Валерій Курко, командир 103-ї Окремої бригади Сил тероборони ЗСУ. 

Це зараз основний елемент який нам потрібно розвивати і довести бригаду до повного укомплектування. Тому що наступний крок це буде проведення навчань людей, які записані. Це справді важливий елемент оборони і допомоги правоохоронним органам, адміністрацій та органам місцевого самоврядування, — підсумував Максим Козицький.

Цивільне ж населення влада просить зберігати спокій. Та довіряти інформації лише з перевірених джерел.  

 

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Чи готова Львівщина до надзвичайної ситуації (відео) Чи готова Львівщина до надзвичайної ситуації (відео)
Львів напрацював план заходів і активно співпрацює з територіальною обороною, на випадок надзвичайної ситуації.  
Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту
Раніше посадовці Львівської міськради відклали впровадження електронного квитка для всіх категорій пасажирів ще на пів року, з 13 січня 2022 року він працюватиме лише для пільгової категорії львів'ян.
День Збройних Сил Ураїни: у Львові вшанували загиблих воїнів (фото, відео) День Збройних Сил Ураїни: у Львові вшанували загиблих воїнів (фото, відео)
Львів долучиться до телемоста за участю президента Володимира Зеленського.
Loading...
Load next