Як Львів відзначив День єднання? (відео)

Як Львів відзначив День єднання? (відео)
День Єднання – так тепер називається свято 16-го лютого.

Національні прапори на кожному будинку, жовто-блакитні стрічки на одязі та віра у серцях – так львів’яни зустріли ранок Дня єднання на тлі російської загрози.

Свято для України – нове. Дату 16 лютого обрали невипадково. Нещодавно Росія, без жодних пояснень, стягнула свої війська і техніку до українського кордону, після чого світові ЗМІ заявили про можливість ворожого вторгнення до нашої держави.

Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його днем єднання, — заявив президент України Володимир Зеленський.

Відтак, у місті провели урочистості. Перед будівлею Львівської облдержадміністрації зібралися представники обласної, районної й міської влади. А також очільники Львівських управлінь органів МВС.

Та це – не єдина локація. Урочистості до Дня Єднання провели й безпосередньо військовослужбовці, на території Національної академії сухопутних військ України імені гетьмана Петра Сагайдачного.
 

Для нас військовослужбовців національної академії сухопутних військ будь-який державний символ є святим, для нас захист батьківщини є святим. Ми будемо робити все для того, аби наша країна лишилася в тих межах, яких вона була до 2014 року, тобто до окупації республіки Крим, а також тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, — розповідає речник Національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного Антон Миронович.

 

Тут, біля найвищого флагштока області зібралися сотні військовиків: як працівників навчального закладу, так і службовці інших військових частин й установ Львівського гарнізону.

 

В умовах ескалації, ситуації, яка відбувається на Сході нашої держави, на українсько-білоруському кордоні це важливо тому, що показати всім, не тільки нашому суспільству, а й іншим державам, що ми єдині, — зазначає перший заступник начальника західного регіонального управління Держприкордонслужби України Олексій Гавель.

 

Спільно підняли жовто-синій прапор та виконали Гімн України. А на одному із військових містечок навчального закладу вихованці Академії вибудували символічний обрис мапи України.

 

Ми повинні показати свою націю сильнішою, і тим самим дати зрозуміти іншим націям, іншим країнам те, що нас не можливо зламати й в разі будь-якого нападу, будь-якого можливого вторгнення ми зможемо дати гідну відсіч і протистояти ворогу, — впевнено заявляє курсантка Національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного Марія Майданюк.
 

Львів’яни теж розуміють, що в Єдності сила:

 

День єдності це слово має в собі дуже і дуже глибоке значення. Ми розуміємо, що захід і схід завжди є, були й будуть разом.

Це означає дуже багато. День єдності це не є просто так якби ми прийшли, немає значення, ми всі українці в душі, чи розмовляємо ми російською чи польською чи. Тут в нас у Львові національностей, але вони в душі українці, вони стоять зараз на передовій і захищають Україну.

 

До слова, окрім підняття прапора та виконання гімну, у день Єднання із Заходу на Схід України вирушив Поїзд Єдності. Символічний потяг провезе прапор України через 12 областей нашої держави від Рахова, що на Закарпатті – до Маріуполя у Донецькій області.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео) Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео)
Любов, відданість та мужність. Перелік слів, якими можна назвати українських захисників чимало. Однак їх ніколи не вистачить, аби описати їхню жертовність та внесок у мирне небо над нашими головами.
У Львові відбувся парад собак, які брали участь в АТО та ООС (відео) У Львові відбувся парад собак, які брали участь в АТО та ООС (відео)
Чотирилапі побратими військових ветеранів, поліціянтів та прикордонників продемонстрували свої вміння у пошуку наркотиків і вибухівки, а також навички затримання злочинців.
Loading...
Load next