У Львові попрощалися з "нескореним" Дмитром Сидоруком, який загинув на війні (відео)

У Львові попрощалися з "нескореним" Дмитром Сидоруком, який загинув на війні (відео)
У Львові попрощалися із срібним призером Ігор Нескорених Дмитром Сидоруком, який загинув 6-го квітня під час запеклих боїв з рашистами. 

У Львові попрощалися із срібним призером Ігор Нескорених Дмитром Сидоруком. Чоловік одним з перших у 2014 році відправився на Схід захищати Україну, був ветераном АТО. Під час боїв біля Луганського аеропорту Дмитро отримав важкі поранення, внаслідок чого 10 днів провів у реанімації й переніс 12 складних операцій. Побратими та друзі пам’ятають його, як відважного бійця та вірного товариша. 

Більше 15 років ми знайомі, товаришували. То людина з колосальною, сильною енергією. Тобто, це лідер, безумовно лідер. І за любим питанням можна було підійти й він завжди би розрадив, порадив, допоміг би, вів за собою людей, — розповідає Юрій Гавелко, військовослужбовець. 

Після реабілітації чоловік дізнався про міжнародні змагання Invictus Games  для військовослужбовців, які отримали поранення у зонах бойових дій. Він знову почав займатися стрільбою з лука, й у складі збірної України виборов срібну медаль на Іграх Нескорених 2017-го року, які проходили у Канаді. Багато працював з ветеранами та тренував дітей. Згодом став координатором Нескорених у Львівській області.   

Він в нас проходив медогляди, він в нас готувався до змагань, ми його готували до Invictus Games. Він був тренером, дуже тісно були пов’язані наші долі. Особливо з 2015 року, бо я теж АТОвець з батальйону «Азов». Він жив Україною, він жив людьми, він усе своє життя віддав для людей. Для того, щоб наша держава була дійсно вільна, сильна й незалежна, — зазначає Степан Середа, директор Львівського обласного центру спортивної медицини та реабілітації. 
 

Коли 24 лютого Росія напала на Україну, він знов взяв у руки зброю та відправився на передову. Дмитро Сидорук загинув 6-го квітня під час запеклих боїв з рашистами. В нього залишилася дружина та маленький син. Поховали героя на Марсовому полі поблизу Личаківського кладовища.  

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Loading...
Load next