На Львівщині відновлять навчання у школах (відео)

На Львівщині відновлять навчання у школах (відео)
Із 14 березня школи Львівщини можуть повернутися до навчання. Кожен заклад самостійно обиратиме форму освітнього процесу.

Двотижневі канікули у навчальних закладах, які запровадили з початком повномасштабної війни, добігають кінця. І вже з 14 березня школи Львівщини можуть повернутися до навчання. Відтак, кожен заклад самостійно обиратиме форму освітнього процесу: онлайн, офлайн чи змішану. Зрозуміло, що більшість шкіл повернуться до дистанційного навчання. 

Є окремі сільські територіальні громади, які вважають, що безпечні умови вони можуть убезпечити і можуть розпочати очне навчання. Одна із територіальних громад дзвонили, що швидше всього вони ще продовжать канікули на тиждень для всіх учнів. Від першого до 11 класу, - сказала  Ірина Сислюк, начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи Львівської облдержадміністрації.

Якщо ж говорити безпосередньо про Львів і Львівську МТГ, то тут для учнів 1-11 класів навчання буде онлайн. Долучитися до освітнього процесу можуть всі діти. Зокрема й ті, кого евакуювали з областей, де ведуться активні бойові дії.

Якщо мова йде про тих дітей, які сьогодні живуть в школах, які приїхали з інших регіонів, для них навчання буде організовано в приміщенні тої ж самої школи онлайн. Якщо мова йде про тих дітей, які живуть у наших львів’ян чи живуть в хостелах, то вони повинні підійти в найближчу школу, там зареєструватися, - наголосив Андрій Садовий.

А ще на базі Центру інноваційних технологій «Львівської політехніки» започатковують роботу дистанційної школи під назвою «Вчитися просто». Вона буде доступна і для дітей-внутрішніх переселенців, і для учнів, що внаслідок війни були змушені виїхати за кордон. Зареєструватися на навчання можна через посилання. Його ми прикріпимо в описі до цього сюжету.

Тобто діти, які є евакуйовані, вони можуть вибрати, де їм краще буде вчитися: чи вони будуть навчатися в школах за місцем проживання, де вони поселилися, чи може вони будуть навчатися в нашій школі на базі «Львівської політехніки», - зауважила Ірина Сислюк, Начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи Львівської облдержадміністрації.

Що стосується дитсадків. Нині деякі ДНЗ також використовуються як місця тимчасового проживання вимушено переміщених осіб. Але наступного тижня садки спробують перепланувати так, щоб хоча б частково відновити їхню роботу. І щодо університетів.

Політехніка з наступного тижня ще не буде мати навчання, університет Франка вже з понеділка починає навчання онлайн, - сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.

Інформація щодо інших вишів уточнюється.

Зареєструватись для навчання у Дистанційній школі можна за покликанням: https://cutt.ly/vAYwLdX

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Спершу за парти, опісля – до спорту: як діти Львівщини повертаються до навчання (відео) Спершу за парти, опісля – до спорту: як діти Львівщини повертаються до навчання (відео)
Львівські школи відновили навчання в онлайн-форматі. Водночас відновлюють роботу й спортивні секції.
Школам Львівщини рекомендують відновити очну та змішану форми навчання Школам Львівщини рекомендують відновити очну та змішану форми навчання
Зважаючи на пошкодження критичної інфраструктури області та ризики повторних ударів, освітяни рекомендують максимально продовжити навчання в теплий період року.
Loading...
Load next