Безкоштовні екскурсії Львовом проводять для вимушено переселених осіб (відео)

Безкоштовні екскурсії Львовом проводять для вимушено переселених осіб (відео)

Культурний відпочинок для переселенців. У Львові галеристи запрошують людей, які через наступ рашистів вимушено покинули свої домівки, на серію безплатних подій. Це благодійна культурна ініціатива Асоціації галеристів. Так, у «Зеленій канапі» переселенці можуть побачити виставку Івана Винарчика «Ремісія». 10 мальовничих картин, виконані у монохромних відтінках із вкрапленнями яскравих фарб змушують переосмислити феномен насилля в трагічні періоди історії.
 

В нас війна з росією. Ми воюємо за свою за свою незалежність, за свій дім. І тому ця виставка для мене ще раз стала актуальною в новому світлі. Тут не присутній, в жодній картині не присутня людина, як фізична оболонка, але присутній її слід. Тобто те, що живе після нас. І що буде далі жити. Тому постає питання чи ми вільні у своїх вчинках і рішеннях, чи вони визначені наперед. Тому після нас завжди будуть жити наші вчинки, і ми відповідальні за кожен свій крок, - розповідає художник Іван Винарчик.
 

Люди, які до Львова втекли від ворожих снарядів та ракет, після екскурсії поділились враженнями та поспілкувались з автором робіт.
 

Автор сподобався. Така постать дуже неоднозначна. І виставка, тут можна для себе глибини й глибини відкопувати, - зазначає переселенка з Києва Яніна.
 

Дійсно це чудова для людей, які змушені були залишити свої домівки, і ми дійсно не знаємо, чи зможемо ми повернутись, чи вистоять наші будинки зараз чи не потрапить в них щось. Попри такий сірий, ніби пригнічуючий колір полотен, все ж таки відчувається енергія, відчувається натхнення. І дійсно така думка про майбутнє, - пояснює переселенка з Києва Поліна.
 

Учасниця спілки галеристів та власниця галереї Олеся Домарецька каже: від початку війни намагається робити все, що в її силах, аби допомогти переселенцям. Окрім цього спілка галеристів почала готувати культурні санкції проти країни-окупанта.
 

Ми придумали якось людей розважити, перемкнути, допомогти їм трошечки відчути такого реального, хорошого життя і зробити це за допомогою мистецтва, яке в нас є зараз в галереях. В нас всі виставки залишилися ті, що були до війни, - додає власниця галереї Олеся Домарецька.
 

Додамо, безплатні екскурсії містом у межах акції «Львів зустрічає» триватимуть до наступного вівторка.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Виставка в укритті у Львові: мистецтво у часи війни (відео) Виставка в укритті у Львові: мистецтво у часи війни (відео)
У Рясному-2 підвал одного із житлових будинків перетворився на картинну галерею.
Майстер-класи для дітей-переселенців  у Львові (відео) Майстер-класи для дітей-переселенців у Львові (відео)
Власноруч виготовлені вироби дітки можуть передати нашим захисникам, які борються за свободу України.
Безкоштовні одяг і взуття для переселенців у Львові (відео) Безкоштовні одяг і взуття для переселенців у Львові (відео)
Вимушено переміщені люди можуть отримати тут усе необхідне. Львів’ян можуть долучитися, поділившись речами, які не використовують.
Loading...
Load next