Чат-бот ”Щось летить" для повідомлень про підозрілі об’єкти: як працює? (відео)

Чат-бот ”Щось летить" для повідомлень про підозрілі об’єкти: як працює? (відео)

У Львові показали результати роботи спеціального чат-бота «Щось летить» у Телеграмі, за допомогою якого українці можуть фіксувати загрозу з повітря і допомагати нашим ППО відстежувати напрямок польоту ворожих ракет та техніки.
 

Всі зараз хто можуть знаходитися в полі, на городі, їздять машиною і бачать небо можуть вже встановити бот. Він попросить вас авторизуватися через «Дію» і ви маєте надати погодження і після цього у вас виникає 3 кнопки, які кажуть повідомте про літак, ракету чи безпілотник, коли ви натискаєте це, то ви ділитися своєю геопозицією і ці дані вже починають аналізуватися, — розповідає заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Олександр Кулепін.
 

Нам продемонстрували, як це зі свого боку бачать оператори повітряного командування «Захід», які охороняють наше з вами мирне небо.
 

«Вони у вигляді таких крапочок відповідно до поданої геолокації на мапі України появляються. При інтенсивності закладена відповідна математична модель, можуть відбудовуватися відповідні можливі напрямки прольоту тих чи інших об’єктів. Як наслідок більша ймовірність того, що вони будуть нейтралізовані.»
 

А ось так виглядала мапа відповідно до інформації з чат-бота за цей тиждень, розповідають фахівці. І така співпраця небайдужих українців та військових вже показала ефективність у протидії повітряним загрозам.
 

По суті ми з самого початку дали цей бот в інші області, бо нам треба раніше отримувати інформацію про ті повітряні загрози котрі до нас можуть летіти на Львівщину чи інші області котрими опікується ПВК «Захід», тому ми вже бачимо активність різних областей. І хочемо висловити особливу подяку Рівненській області, — зазначає Олександр Кулепін.

Програма справді цікава, зроблена для того, щоб координувати діяльність між військовими частинами ПВК «Захід», теробороною та адміністрацією. Вона допомагає відстежувати об’єкти, які залітають на територію нашої області й допомагає зберегти життя. Чим більше користувачів буде зареєстровано, тим більше ймовірність того, що ми разом краще спрацюємо над їх знешкодженням, — пояснює голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.
 

Розробили цю систему фіксації наші ІТ-спеціалісти та фахівці з Львівської обласної військової адміністрації. Найближчим часом чат-ботом зможуть користуватися мешканці всієї України, додають посадовці.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Дві ворожі ракети збила ППО над Львівщиною Дві ворожі ракети збила ППО над Львівщиною
Уламки впали у Радехові.
Вибухи на Львівщині: вночі рашисти випустили крилаті ракети з білорусі (відео) Вибухи на Львівщині: вночі рашисти випустили крилаті ракети з білорусі (відео)
Сили ППО збили ворожі ракети, які рашисти випустили з винищувачів з території білорусі. Уламки потрапили у цивільний старий недіючий об’єкт на околиці Радехова.
Масований ракетній обстріл: росіяни випустили по Україні 84 ракети, з них 15 – по Львівщині (відео) Масований ракетній обстріл: росіяни випустили по Україні 84 ракети, з них 15 – по Львівщині (відео)
84 ракети випустили російські терористи під час ранкової повітряної тривоги. 15 з них – по Львівщині
Loading...
Load next