Львів обстріляли ракетами: 7 людей загинуло, 11 – поранені (відео)

Львів обстріляли ракетами: 7 людей загинуло, 11 – поранені (відео)
Три влучання в складські приміщення, які не використовувалися військовими. А також одне влучання по станції техобслуговування автомобілів.

«Обстріляний» понеділок. Початок тижня для українців розпочався із вибухів. Зокрема й у Львові. 4 російські крилаті ракети вдарили по місту близько 8:30. Рашисти били з повітря, попередньо, з Каспійського регіону.  

Три влучання в складські приміщення, які не використовувалися військовими. А також одне влучання по станції техобслуговування автомобілів, — зазначив Максим Козицький, голова Львівської обласної військової адміністрації. 

Обидва об’єкти зруйновані повністю. 7 осіб загинуло, 11 постраждали. Це дані станом на обід. 

Серед постраждалих – одна дитина. До Львова Дмитро з сім’єю приїхали з Харкова. Живуть у готелі неподалік місця влучання. У момент прильоту в кімнаті перебував і його 3-річний племінник.  

Окно упало в номер. Благо моя сестра быстро схватила племянника. Я, конечно, до того момента уже проснулся, одел то, что перше лежало рядом, и мы пошли в укрытие, — каже Дмитро Ситнік, переселенець із Харкова. 

На щастя, у дитини незначні ушкодження. Натомість в інших ушпиталених здебільшого множинні травми. Троє з них – у важкому стані. 

Це – травми, починаючи від п'яток, кінчаючи головою. Дуже багато хворих цього разу поступило з ураженням голови і головного мозку. Середній вік пацієнтів – 35-45 років, — розповів Андрій Токарський, лікар-нейрохірург.  

Серед 7-ох загиблих – 4 працівників СТО, які готувалися до відкриття та прийому клієнтів.  

Було 3 менеджера і 1 кладовщик. Вони були власне в 1 місці. Були ще хлопці на території теж, працівники, але в другій частині території, то їх просто покидало на землю, вони попадали від хвилі – аж попід машини їх позакидало. Але вони всі живі, — каже Роман Стельмащук, власник СТО. 

Власник станції Роман Стельмащук каже: за підрахунок збитків навіть не бралися, адже приміщення зруйновані. Знищені й автомобілі, яких тут понад десяток. До слова, за годину після відбою тривоги, росіяни знову випустили ракети у львівському напрямку. Цього разу – уже з акваторії Чорного моря. Та завдяки силам нашого ППО, вони не долетіли.  

Цільово вбивають мирних людей. Звичайно, що ми дбаємо, робимо усе можливе, але, вибачте мене, хто міг передбачити, що будуть атакувати станцію ремонту машин? Як це можна було передбачити? Береженого Бог береже. Тому коли є сигнал тривоги, треба спускатися в укриття. Це рятує життя, — наголосив Андрій Садовий, міський голова Львова. 

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові відкрили друге модульне містечко для переселенців (відео) У Львові відкрили друге модульне містечко для переселенців (відео)
Це містечко підключили до систем водо- та електропостачання та каналізації. Загалом до середини осені тут зможуть проживати понад 300 людей.
Чи готова Львівщина до надзвичайної ситуації (відео) Чи готова Львівщина до надзвичайної ситуації (відео)
Львів напрацював план заходів і активно співпрацює з територіальною обороною, на випадок надзвичайної ситуації.  
Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту
Раніше посадовці Львівської міськради відклали впровадження електронного квитка для всіх категорій пасажирів ще на пів року, з 13 січня 2022 року він працюватиме лише для пільгової категорії львів'ян.
Loading...
Load next