Дезінфекція парків від кліщів у Львові

Дезінфекція парків від кліщів у Львові
Парки та зелені зони оброблятимуть препаратом, що має спрямовану дію винятково на паразитів і не є шкідливим для людей та тварин.

У Львові розпочали дезінфекцію парків від кліщів. Вже вдалося зробити акарицидну обробку «Високого замку», «парку 700-річчя», імені Івана Франка, Під голоском, Замарстинівського тощо. Загалом охопили 8 територій. Про обробку зелених зон можна дізнатися зі стрічок, якими перекриті входи до парків.

Чому ми весною починаємо кропити, тому що зараз йде, розумієте, їхнє спарювання, от і вони є дуже активні, вони кусають, розумієте ці якраз період той, який треба їх знищувати. Ну вони протягом всього року свою роботу роблять, але найактивніше то є весна.

Другий період то серпень - вересень, о, то ми також обробляємо, розказує Володимир Лапунька, працівник відділу обласного комунального підприємства «Профілактична дезінфекція».

Так, парки та зелені зони оброблятимуть препаратом, що має спрямовану дію винятково на паразитів.

В даному випадку ми використовуємо препарат ципертрин, який дозволений для використання. Це препарат четвертої групи токсичності і в тій кількості концентрації, яким ми обробляємо воно не є шкідливе для тварин.

Він не є токсичний, тому що цей препарат входить в ошийники для собак від бліх і від кліщів, - пояснює Роман Добуш, директор обласного комунального підприємства «Профілактична дезінфекція».

Упродовж 72-годин з моменту обробки парків мешканцям рекомендують утриматись від їх відвідування, зокрема з тваринами. Проте найважливіше, щоб під час розбризкування препарат не потрапив у дихальні шляхи.

Ми кропимо значить кліщі х-содою, всі ті кліщі весь набір кліщів. Він йде трава і кущі. Він до півтора метра вище не лізу. Розумієте.

Трава, травяний покрив ну і якщо є такі кущі всякі, розумієте. Ми їх обробляємо. Значить обробили, значить через дві години 99% виздихує, - повідомляє Володимир Лапунька, інструктор по системі ХАС.

І тоді близько 2-3 місяців проблеми з кліщами не буде. Проте, не варто забувати, що в лісах чи в глибинах парку обробка не проводиться, тому є ризики укусів кліщів, а вони є переносниками небезпечної хвороби лайма. Нагадаємо, що це інфекційне захворювання характеризується різними проявами і може уражати шкіру, нервову систему, опорно-руховий апарат, серце тощо. Тому якщо на місці укусу з’являється червона пляма, яка поступово збільшується, досягаючи розмірів до 10 см і більше обов’язково зверніться до лікаря.


Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині дозволили прогулятися лісом (відео) На Львівщині дозволили прогулятися лісом (відео)
На Львівщині дозволили відвідувати ліси, однак лише пішки. В'їзд на територію лісових масивів будь-яким транспортом заборонений. Не можна й розпалювати вогнища.
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next