У Львівській політехніці сплели 12 тисяч квадратних метрів сітки для військових (відео)

У Львівській політехніці сплели 12 тисяч квадратних метрів сітки для військових (відео)
До цієї справи долучається чимало людей: як учнів вишу, так і всіх охочих. За словами волонтерів, найбільша сітка, яку доводилось плести – розміром 21 на 21 метр.

Майже 12 тисяч квадратних метрів сітки для потреб ЗСУ сплели волонтери в одному зі львівських студентських штабів.

Не дарма кажуть, що для наших волонтерів немає нічого неможливого.  І навіть, коли закінчується темна тканина для сіток, вони її просто фарбують, — зазначає Карина Бовсуновська, журналістка. 

Так в одному зі  львівських студентських штабів для бійців ЗСУ плетуть маскувальні сітки. До цієї справи долучається чимало людей: як учнів вишу, так і всіх охочих. Не залишилась осторонь і випускниця «Львівської Політехніки» Настя. На початку війни вона теж плела сітки, а сьогодні вже стала однією з координаторів штабу.  

Я займаюся тканиною, сітками, видачею замовлень, прийманням замовлень, і складанням оцих тетрісів. До нас приїжджають сітки з інших осередків. Ми перевіряємо якість сіток, чесно, з помилками приходять, — розповідає Анастасія, координаторка штабу.

За словами волонтерки, найбільша сітка, яку доводилось плести –  розміром 21 на 21 метр, призначалася для аеропорту. Вона була настільки великих розмірів, що з’єднували її на вулиці. 

Ми тоді віддали дві половини 21 на 10,5, тобто ми фізично не могли, я не знаю якою б машиною ми везли цю сітку, тобто, щоб ви уявили, це сітка, яка 10 на 10, мають занести в нас там дев’ятеро хлопців,  – каже Анастасія.

Окрім того, у волонтерському штабі організовують, сортують та відвантажують гуманітарну допомогу переселенцям у Львові та в міста, які потерпають від агресії росії. Також організатори шукають дрібне оснащення для військових, укомплектовують його, чим вдається. 

Після першого тижня нашої роботи ми трошки змінили свої вектори відповідальності, і тому я перейшла більше на гуманітарну допомогу. Спершу ця допомога була для цивільних, бо нам продавали з-за кордону, а зараз вона є для військових, медикаменти, різне таке дрібне спорядження, — зазначає Настя Вакарчук, координаторка студентського волонтерського штабу. 

На початку до благодійної роботи долучалось близько 150 людей. Зараз їх поменшало, адже багато хто почав працювати, хтось вчитися. А от, наприклад, Сергій поєднує свою волонтерську працю із навчанням і приходить до штабу майже щодня.  

Я волонтерю тут вже, грубо кажучи із заснування цього волонтерського штабу.Ми плетемо сітку, збираємо гуманітарну допомогу, але здебільшого тут плетуться сітки. Сітки в нас різного були розміру, від найменших 6 на 6, грубо кажучи, до 25 на 25. В нас були такі велетенські сітки, — Сергій, студент, волонтер. 

Не лише студенти та львів’яни допомагають плести сітки, також є і переселенці, які прибули до міста з гарячих точок. Серед них Юрій, якому лише нещодавно вдалося виїхати з сім’єю з-під обстрілів з Маріуполя.   

Коли ми перший раз перебралися з Лівого берега в місто, 6 днів були такі обстріли, що ми весь час сиділи у підвалі і коли один день вранці щось трохи затихло і почали казати «коридор, коридор», ми тоді в машину і виїхали в місто, бо з лівого не можна було виїхати, бо там такі йшли бої, — розповів Юрій, переселенець з Маріуполя. 

Родині вдалося дістатися до Львова і вже майже два тижні чоловік тут допомагає і плете сітки.  Розповідає, що ця справа не лише корисна, але і заспокійлива. І навіть після всього пережитого чоловік вірить в перемогу, адже в нас сильне і військо, і тил.  

Загалом ж від початку повномасштабної війни у цьому штабі сплели майже 12 тисяч квадратних метрів сітки. 

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv   

Карина Бовсуновська  - pravdatutnews.com

Читайте також
З Львівщини на передову захисникам передали 45 тепловізорів (відео) З Львівщини на передову захисникам передали 45 тепловізорів (відео)
Луганській військовій адміністрації передали 45 тепловізорів, які зможуть чітко визначати дальність до цілі.
У Львові волонтери виготовляють маскувальні сітки для українських військових (відео) У Львові волонтери виготовляють маскувальні сітки для українських військових (відео)
Львів’яни приносять тканину, тут ж і плетуть сітки, а також допомагають заготовляти смужки для плетіння 
Студент "Львівської політехніки" назвав патріотів "тваринами" та похвалився радянським прапором в кімнаті (відео) Студент "Львівської політехніки" назвав патріотів "тваринами" та похвалився радянським прапором в кімнаті (відео)
У своїх відео хлопець розповів, що він вважає війну на Сході безглуздою.
Loading...
Load next