Польські партнери передали Україні 25 нових «швидких» (відео)

Польські партнери передали Україні 25 нових «швидких» (відео)

Важлива допомога від польських партнерів. Фонд міжнародної солідарності передав Україні 25 нових «швидких». Один автомобіль залишиться на Львівщині. Решта ж уже відправилися у громади Харківської, Сумської та Чернігівської областей.

Вони їдуть на території, які були під російською окупацією, які одразу біля лінії фронту. Там заклади охорони здоров’я дуже потребують їх, щоб рятувати людські життя. І це насправді дуже важка робота. Набагато важча, ніж часом нам здається, особливо у воєнний час, - зазначає заступник міністра закордонних справ Республіки Польща Павел Яблонські.

Із власного досвіду знають наскільки важко рятувати життя без необхідного обладнання медики Тростянецької лікарні. В березні окупанти вкрали у них дві карети швидкої допомоги, ще дві – пошкодили.

І надавати медичну допомогу ми вимушені були пішки: ношами, інвалідними візками звозили хворих поранених у нашу лікарню. Це було дуже складно робити. І коли ми отримали повідомлення, що нам дадуть реанімаційний автомобіль, ми дуже зраділи, - зауважує головний лікар Тростянецької міської лікарні Анатолій Плахтиря.

На звільнених від ворога територіях, де зруйнована інфраструктура, такі машини вкрай необхідні. Адже, це фактично «медзаклад на колесах», кажуть медики.

Обладнані автоматичним дефібрилятором, дихальним обладнанням, має кисневу мережу розведену. Має відповідні пази для фіксації додаткового обладнання за необхідності. Тобто він є модульним і може бути ще з добірним обладнанням. Має ноші, - запевняє керівник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько.

Усі ці «швидкі» 2022 року випуску. Придбав їх польський Фонд міжнародної солідарності в межах гуманітарної допомоги, яка фінансується Європейським Союзом та Банком крайового господарства Республіки Польща.

Ці карети - це лише невелика частина нашої допомоги. Загальна допомога становить близько 10 млн євро. Ми також маємо програми допомоги харчуванням, медичним обладнанням, індивідуальними засобами захисту, зокрема аптечками. Адже вони потрібні не лише на першій лінії фронту, але й в Одесі, Вінниці, Києві, Рівному, Івано-Франківську і всюди, де влучають ракети, - розповідає президент Фонду міжнародної солідарності Рафал Дзенцьоловскі.

Хто не допомагає Україні, той стає на сторону путіна і росії. І ми не маємо жодних вагань, на яку сторону ми мали стати. Як і всі, ми переконані, що Україна переможе. Звичайно, хочеться, щоб це сталося якнайшвидше і було якомога менше жертв, бо дуже шкода невинних людей. Але пам’ятайте: ми будемо разом з вами до кінця, - запевняє генеральна консулка Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкевич.

Як зауважили польські дипломати, у цій війні Україна захищає не лише себе, але всю Європу, зокрема і Польщу. Тому вони без жодних вагань допомагатимуть нам кожного дня аж до перемоги.  

Польська сторона це друг, який з перших днів війни нам допомагає. Величезне дякую персонально генеральному консулу у місті Львові пані Елізі Дзвонкевич. Я величезне дякую польському уряду, я величезне дякую фондам, - додає начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next