35 поранених з півдня України евакуювали на лікування до Львова (відео)

35 поранених з півдня України евакуювали на лікування до Львова (відео)

35 поранених були евакуйовані з півдня України на лікування до Львова

Одну з найбільших евакуаційних місій з початку війни здійснили медики Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги. Відповідне доручення надійшло від Міністерства охорони здоров'я для Екстренки усієї України.
 

Відповідно до отриманого доручення за 2 години центром було змобілізовано ресурси. Зголошених людей було значно більше чим місць можливих для посадки для виконання евакуаційної місії, — зазначає керівник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько.
 

Вона пройшла успішно, і медикам без перешкод вдалося доправити пацієнтів до лікарень. Відтак, майже півтори доби знадобилось для виконання такого завдання.
 

Доручення було виконано і конвой в кількості 26 машин був відряджений до точки призначення з метою здійснення заходів з евакуації. Після отримання кінцевого розпорядження на місці прибуття нашими бригадами було транспортовано до закладів охорони здоров’я на територію міста Львова 35 пацієнтів, — запевняє Андрій Васько.
 

Ушкодження є дуже важкі у людей. В декого на все життя, повік. Люди дуже в стані такої пригніченому трохи. Ушкодження цей, сам факт їх перебування в наших каретах вже їх спонукало до того, що їм буде краще тут. Тому ушкодження є різноманітні, — розповідає завідувач підстанції №2 центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Фогт.
 

Лікарні вже були готові до приймання пацієнтів, а тому пораненим одразу була надана необхідна допомога. Щодо роботи служби надання екстреної медичної допомоги, то попри здійснення евакуаційної місії, на території області всі завдання виконувались у звичному режимі.
 

Автотранспортні засоби так само як і персонал були взяті з резервних можливостей нашого центру. Станом на сьогодні жоден з наших працівників не перебуває в запланованих відпустках, в планових відпустках, тому що особового складу, що резерву транспортних засобів в нас є достатньо, — зауважує Андрій Васько.
 

Зазначимо, що такі госпіталізації в менших масштабах на території області центр екстреної медичної допомоги виконує чи не щодня, адже, окрім того, що багато пацієнтів прибуває з різних куточків України, також і відбувається евакуація важких хворих на лікування за кордон.
 

Всі відрядження відбувались добровільно і потрібно сказати, що дуже багато наших колег, братів, медсестер на півдні України, на Сході України, в центральних областях. Для них це є рутинне життя. Якщо для нас це є евакуаційна місія підвищеної небезпеки, то для багатьох наших колег, які працюють в зоні військового конфлікту це на превеликий жаль це буденна справа їхнього життя, — додає Андрій Васько.
 

І поки наші захисники виборюють перемогу та мирне майбутнє, на іншому фронті наші медики ведуть боротьбу за життя кожного українця, який став жертвою російської армії.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next