Скандал довкола продажу бронежилетів (відео)

Скандал довкола продажу бронежилетів (відео)
Недобросовісні чиновники намагалися продати більш ніж 1000 бронежилетів на суму понад 12 млн грн.

Скандал довкола продажу бронежилетів. У соцмережах почала активно ширитися інформація про те, що в одній із торгових мереж України продають бронежилети, які Львівський оборонний кластер безкоштовно передає на передову. Спершу представники ЛОКу не зважали на цю інформацію, та згодом вирішили усе перевірити.

Після огляду продукції, ми виявили, що цей бронежилет, повністю це бронежилет ЛОКу. Крім плит. Плити не нашого виробництва. Ніякого відношення до ЛОКу вони не мають. Це плити до іншого виробника. А чохол до бронежилету, це дійсно той чохол, який був вироблений ЛОКом та переданий для потреб Збройних сил України, - каже Максим Плєхов, голова правління Львівського Оборонного Кластера.

Максим Плєхов каже: впізнати товар, який ти виробляєш уже 8 років, неважко. Особливо, коли є свої секрети виробництва. 

Я точно бачу, що ця тканина, яка вироблялася в одному з наших підприємств на Запоріжжі. Я особисто брав участь та сперечався з працівниками щодо кольорової гами, кількості зеленого, кількості коричневого. Ця тканина була виготовлена під серійну версію в січні 22-го року. В продаж вона не встигла піти, - додає Максим Плєхов.

Та і це ще не все. Шви, фурнітура, стяжки, колір ниток. Усі дрібниці мають значення, зауважує Максим.

От зверніть увагу, що шви бронежилету зроблені різними нитками. Цей шов, цей шов. Якщо ми обернемо бронежилет, це буде третій шов ….. особливим типом ниток, - наголошує Максим Плєхов.

Львівський оборонний кластер звернувся до правоохоронців, почалося розслідування. Продавати ці бронежилети, як уже відомо, в Епіцентрі. Та торговельна мережа одразу відреагувала на таку заяву і пояснила ситуацію.

Під час укладення контракту було надано відповідні документи. Зокрема це протокол випробувань, які підтверджують, що вони є виробником цих бронежилетів.

І надання підтверджуючої інформації щодо можливості виготовлення цих бронежилетів було укладено договір, були поставлені ці бронежилети, - пояснює Яніс Песиголовець, юрисконсульт «Епіцентр К».

Свою відповідь і фото документів торговельна мережа опублікувала на офіційній сторінці у Фейсбук. Там зазначається, що виробником бронежилетів є черкаське підприємство «Група Венето». Та в СБУ повідомили:

Встановлено, що дані бронежилети, були виготовлені в Україні однією з ГО та в подальшому через Черкаську військову адміністрацію мали бути передані на оборонні потреби Збройних сил. Станом на зараз встановлено, що дана амуніція намагалася бути проданою чиновниками недобросовісними через афілійовані комерційні структури та торгівельні центри, - розказує Роксолана Яворська, речниця СБУ у Львівській області.

Як зауважили силовики, ділки намагалися продати більш ніж тисячу бронежилетів на суму понад 12 млн грн. Ту частину амуніції, яку вони конфіскували, незабаром передадуть для потреб ЗСУ. А поки слідство ще триває. Правоохоронці наразі встановлюють, де знаходиться решта бронежилетів.

Тим часом Епіцентр зняв з продажу всю продукцію «Групи Венето» і припиняє відносини з контрагентом до завершення результатів розслідування.

На даний момент ми розглядаємо питання і готуємо позов до суду з приводу захисту ділової репутації.

На офіційній сторінці у фейсбук було розміщено коментар з цього приводу, додано фотографії, зокрема лист виробника, яким він заявляє, що ці бронежилети вироблені ним безпосередньо. Також фотографії розміщено цих виробничих потужносте з процесом виготовлення продукції відповідної, - запевняє Яніс Песиголовець, юрисконсульт «Епіцентр К».

Додамо, Львівський оборонний кластер займається виготовленням бронежилетів з 2014 року. Лише з початку повномасштабної війни вони БЕЗКОШТОВНО передали на передову понад 30 000 бронежилетів.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини
18 львівських компаній, а також юридичні особи які мають відношення до них потрапили під дію санкцій Ради національної безпеки та оборони. Зокрема їхні активи будуть заблоковані і компанії обмежать у торговельних операціях.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next