МОЗ провело найбільшу за весь час війни евакуацію пацієнтів за кордон (відео)

МОЗ провело найбільшу за весь час війни евакуацію пацієнтів за кордон (відео)

Сергій нам показує фото, які збереглися після поїздки в Харків. Саме там з ним і трапилась біда, через яку він декілька тижнів вже перебуває у лікарні.
 

6 травня ми поїхали до Харкова з гуманітарною допомогою, переночували в селищі й потім 7 травня ми поїхали в сторону Балаклії й попали під обстріл. Тобто нашу машину зруйнували та міна попала якраз з моєї сторони. І нас продовжували ще бомбити. Там десь 10 чи 12 прильотів ще було і ми не знали де безпечно прийшлося ще йти не дивлячись на те, що ноги волоклись і мені Тарас кричить кинь вже той фотоапарат, чого ти з ним. Я кинув і потім бійці приїхали та знайшли його. І з ним все добре. Скло поламане, але фотоапарат в робочому стані й всі фотографії є з того дня, — розповідає пацієнт Сергій Гімюш.
 

Тоді Сергій сильно постраждав. Дві зламані ноги, одну з яких довелося ампутувати. Зламана щелепа та ще багато численних ушкоджень від уламків. Тому зараз він в очікуванні поїхати за кордон на реабілітацію та протезування і чим швидше повернутися до України. Вже з новою ногою та амбітними планами на майбутнє, адже настрій в хлопця бадьорий, а те, що він вижив називає другим днем народження. А от в іншій палаті в таку ж поїздку збирається й Оксана. Це медсестра з Лисичанська, яка втратила дві ноги наступивши на міну. Її історія розчулила весь світ, адже заміж вона вийшла в лікарняній палаті, де станцювала свій весільний танок. Жінка зізнається, що дуже б хотіла залишитись тут, але лише за кордоном є можливість повернутися до звичного життя.
 

Я бажаю, щоб у нас в країні була така можливість проходити реабілітацію та протезування поруч зі своєю родиною, зі своїми близькими та друзями, — зазначає пацієнтка Оксана Баландіна.
 

Окрім Сергія та Оксани майже пів сотні людей поїде на реабілітацію за кордон. А настрій перед від’їздом у пацієнтів хороший і всі обіцяють повернутися.

Хтось вже навіть знає, що зробить першим ділом по приїзді.

Зазначимо, що від початку війни це найбільша евакуація українських пацієнтів за кордон.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next