Дорожнє питання: як виглядатиме вул. Миколайчука у Львові (відео)

Дорожнє питання: як виглядатиме вул. Миколайчука у Львові (відео)
Найкращий проєкт реконструкції обирали на архітектурному конкурсі. Перемогу здобули львівські фахівці з Інституту просторового розвитку.

У Львові обрали проєкт, за яким реконструюватимуть вулицю Миколайчука. Згідно з планом тут мають облаштувати громадський простір, велосмуги, оновлені хідники, розширити проїзну частину, а також продовжити трамвайну мережу.

Там є швидка допомога і людям було би зручно доїжджати до лікарні, я так гадаю. Чи в нас зараз є фінанси на це, тому не знаю чи будуть, але це якби це можливо було б, то добре було б.

Щоб обрати найкращий проєкт реконструкції, місто оголосило архітектурний конкурс. Перемогу здобули львівські фахівці з Інституту просторового розвитку. Зауважимо, що проведення такого конкурсу стало прецедентним кроком, адже ніколи раніше проєкт реконструкції вулиці не визначали у такий спосіб.

До речі, однією з особливостей оновленої вулиці буде відокремлена смуга для громадського транспорту, кажуть посадовці.

Ця автобусна виділена смуга суміжна з трамвайною й зупинки, адаптовані під них, дають нам дуже перевагу надзвичайно важливу в цьому місті це зв’язок швидкої допомоги з лікарнею швидкої допомоги.  І ми будемо мати фактично безперешкодний рух від вул. Липинського – Лінкольна абсолютно виділений для швидкої допомоги, - каже Антон Коломєйцев, головний архітектор Львова.

Однак ремонтні роботи на вулиці Миколайчука розпочнуться ще не скоро, кажуть у міськраді. Тим часом у Львові відновили 3-й етап реконструції вулиці Шевченка. На ділянці від вулиці Залізничної і до Єрошенка вже проклали нижній шар асфальту, замостили бруківкою простір між коліями, майже завершили роботу з хідниками та велосмугами.
 


Десь орієнтовно в першій декаді червня ми плануємо вже відкрити цю вулицю для проїзду власне на відрізку від вул. Єрошенка до вул. Юнаківа. Якщо раніше вул. Єрошенка була односторонню і рух здійснювався в сторону Шевченка, то на сьогодні вона буде двосторонньою. І це дасть можливість суттєво розвантажити цей напрямок і забезпечити швидше пересування і сполученням мікрорайону Варшавської, Чорновола, Липинського, - розповідає Олег Забарило, керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради.

Після цих робіт дорожники просуватимуться далі до вулиці Яцкова, де ще потрібно закінчити оновлення інженерних мереж.
А от щодо капремонту вулиці Пилипа Орлика, то…


Це також вулиця, яка потребує нагальної реконструкції й відкриття для того, щоб зокрема карети швидкої допомоги могли вчасно добиратися до лікарні і їхати від лікарні. Тому власне були передбачені додаткові кошти. На сьогодні опрацьовується механізм проплати, - додав Олег Забарило.

Посадовці запевняють, що вже скоро підрядна організація відправить працівників для продовження робіт на цьому об’єкті.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
7 грудня відкривають ще одну ділянку вулиці Бандери у Львові 7 грудня відкривають ще одну ділянку вулиці Бандери у Львові
Ремонт всієї вулиці С. Бандери наближається до завершення.
Сніг зійшов разом з асфальтом: ситуація на дорогах Львова (відео) Сніг зійшов разом з асфальтом: ситуація на дорогах Львова (відео)
Рік новий, а проблеми старі.
Обвал сходової у центрі Львова: у чому причина руйнування?  (відео) Обвал сходової у центрі Львова: у чому причина руйнування? (відео)
Мешканці залишилися заблокованими у власних квартирах. І хоч їм запропонували евакуацію та переселення, вони відмовилися.
Loading...
Load next