Опанувати столярську справу: у Львові можна пройти безкоштовні курси (відео)

Опанувати столярську справу: у Львові можна пройти безкоштовні курси (відео)
У Львівському художньому училищі організували курси столярів для вимушено переміщених осіб.

Так у Львівському художньому училищі проходять курси перепідготовки для вимушено переміщених осіб. Зараз тут готують майбутніх столярів. Цю пришвидшену навчальну програму розробили спеціально для переселенців, щоб вони у найкоротші терміни могли опанувати базові навички нової професії та чимшвидше знайти роботу.

Ми повинні за цей час виділений виконати завдання на 100%. 2 тумбочки на чоловіка - на навчальну групу 20 тумбочок.

Ми розібрали креслення тумбочки. Ми розібрали тумбочку по деталях, по розмірах. Ми зробили карту розкрою, розкроїли плиту на деталі і в даний момент виконуємо наклеювання кромки. Процес сам називається личкування,  - розказує Степан Білецький, майстер виробничого навчання.

Тривають курси всього 21 день - з пів 9 до 17 години.

Зранку в нас трохи теорії. А потім приступаємо до практики. Тобто цю теорію застосовуємо вже на практиці. І дуже гарно все засвоюється.

Мені ця справа подобається. І майстри хороші. Дуже гарно віддають знання, навчають, - каже Юрій Проценко, учасник навчань.

Звичайно, не все вдається одразу. Без браку не обійтися.  Але після відпрацювань м’язи все запам’ятовують і робота дається легше.

Під час всього процесу майстер уважно стежить за кожним рухом своїх нових студентів. Без нагляду їх не залишає.

При кожній операції, ви бачили, я від верстата не відходжу. Ви розумієте, то є верстат, то є оберти, то є пила, то є фреза, - зауважує Степан Білецький, майстер виробничого навчання.

Звісно ж, за пришвидшений курс навчити всіх нюансів столярської справи не вдасться. Але це хороша база для тих, хто вирішив змінити свою сферу діяльності і опанувати нову професію. Як от Андрій з Донеччини.

Займався продажами, на виноробному підприємстві працював, в сфері соціальної політики працював. То зараз важко себе тут зреалізувати на новому місці як внутрішньо переміщена особа. То хочу зрозуміти чим я зможу надалі займатися.

Викладачі просто супер. Багато і теорії, і практики за дуже обмежений час, - розказує Андрій Рябцев, учасник навчань.

Окрім того, на базі художнього училища розпочалося ще й навчання з основ підприємницької діяльності та проведення майстер-класів з флористики. Та і це ще не все.

Працюємо над художнім напрямком, оскільки в нас будівельно-реставраційне відділення є, і художнє відділення, і такий флористичний напрямок. А ще плануємо з професії маляр.

Ми маєм змогу і навчати і перекваліфіковувати такими короткотривалими курсами, - повідомляє Надія Обнявка, директорка Львівського вищого професійного художнього училища.

Також  начальниця відділу професійної освіти Львівської міськради додає:

Ми вивчаємо потреби на ринку праці. Шукаємо відповідних роботодавців, а також зацікавлених ВПО.

Обов’язково пропонується можливість для працевлаштування. Знаходиться комунікація з роботодавцями на ринку праці для того, щоб люди мали можливість додатково заробити на життя, - каже Олена Грицак.

Додамо, організовують куси з перекваліфікації у межах Програми розвитку ООН. А от навчання з підприємницької діяльності підтримує уряд США.

Той час, який зараз я витрачаю на пошук роботи, кожну годину хотілося б з користю витратити на розуміння того, чи буду я цим займатися, чи іншим. То хотілося б ще пройти якісь курси, - зауважує Андрій Рябцев, учасник навчань.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Злата Новосельська - pravdatutnews.com 

Читайте також
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
До Дня спротиву окупації Криму у Львові організують низку мистецьких подій (відео) До Дня спротиву окупації Криму у Львові організують низку мистецьких подій (відео)
Різноманітні заходи відбуватимуться упродовж 22-24 лютого.
Loading...
Load next