Американська знаменитість Рейчел Рей із майстер-класом завітала на львівську кухню (відео)

Американська знаменитість Рейчел Рей із майстер-класом завітала на львівську кухню (відео)
Шеф-кухар, письменниця та телеведуча Рейчел Рей із майстер-класом завітала до Молодіжного навчального центру ім. св. Івана Боско.

Американська знаменитість на львівській кухні. Шеф-кухар, письменниця та телеведуча Рейчел Рей із майстер-класом завітала до Молодіжного навчального центру імені святого Івана Боско.

Тут не лише здобувають фахові знання, нині у центрі мешкають вимушено переміщені особи. Зокрема, вихованці дитячого будинку сімейного типу з Лисичанська. Іван – один із 40 дітей, які тимчасово переїхали сюди із зони бойових дій. Хлопцеві усього 13, а він уже полюбляє кулінарити. Цього разу долучився до приготування пасти.

Туди входять помідори, масло, вершкове масло та соняшникова олія, перець, приправи всякі.

Я перемішував, потім кидав, різав і готував разом як усі, - розповідає Іван, переселенець із Лисичанська.

І це – не перший візит зіркового кухаря до Львова. Місяць тому Рейчел Рей побувала в прихистках для переселенців, а також лікарнях, аби зрозуміти, які тут потреби. Після чого на деяких час повернулися до Америки. Тож до дітей зірковий кухар приїхала не з порожніми руками.

Під час минулого візиту діти розповіли, що хотіли б майстер-клас. Відтак усе те, що ви бачите: плити для приготування, посуд, прибори – усе, на чому вони нині готували, ми доставили з Америки сюди, - каже Рейчел Рей, американська шеф-кухар, письменниця, телеведуча.

Зазначимо, це – не єдина місія Рейчел Рей у Львові. Зірковий кухар також допомагає доставити сюди гуманітарну допомогу, адже, за її словами, вважає це своїм «моральним обов'язком».

Також ми забезпечуємо різноплановою допомогою передову, тобто військових, які зараз воюють в іншій частині країни. Окрім того ми привезли медичні товари для лікарень, так би мовити, усього по-трохи, - розказує Рейчел Рей, американська шеф-кухар, письменниця, телеведуча.

Усе це Рейчел Рей придбала за кошти власної фундації.

Це є наш головний партнер, наш союзник.

Ми дуже співпрацюємо по питанню аптечок, вона профінансувала дуже багато аптечок, які їдуть, власне, саме на передову, щоб врятувати життя наших синів, доньок, які борються за незалежність, - каже Андрій Футей, президент Українського Конґресового Комітету Америки.

Майстер-клас організували саме у Молодіжному навчальному центрі ім. св. Івана Боско невипадково. Адже він став тимчасовим прихистком для осіб, які втратили рідні домівки внаслідок наступу російських військ.

Наша місія від початку війни – двері нашого центру відкрилися для всіх людей, а особливо дітей, матерів з дітьми, які тікають від війни. Ми їх приймаємо, годуємо та інші проекти, які можемо реалізовувати разом, - повідомляє О. Андрій Боднар, директор Молодіжного навчального центру ім. св. Івана Боско.

До слова, нинішню подію вдалося зреалізувати у межах співпраці з міською радою.

Завдяки закордонній співпраці міста з різними містами по світу, різні проекти ми зреалізовуємо тут, у Боско.

Надалі на базі Боско будуть проводитися кулінарні курси, які дозволять людям, які рятуються від війни зі східних частин України.

Десь уже зреалізовуватися, - додає Тетяна Хабібрахманова, начальниця управління зовнішніх зв’язків і промоції Львівської міськради.

Додамо, за словами Президента Українського Конґресового Комітету Америки Андрія Футея, Рейчел Рей приїздить до Львова не востаннє.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next