Львів затопило: найбільше від негоди постраждала вул. Торф’яна (відео)

Львів затопило: найбільше від негоди постраждала вул. Торф’яна (відео)
6-денна норма опадів за 1 годину – чи не найбільше від негоди у місті постраждала вул. Торф’яна.

Після цього прорвало колектор і був стовп 3 метри висотою з самого початку.

6-денна норма опадів за 1 годину – Львів напередодні накрила негода. Чи не найбільше від зливи постраждала вулиця Торф’яна.

Відео прориву відзняв Руслан, мешканець одного з будинків на Торф’яній.

Буквально 30 секунд і вода вже прибувала дуже скоро, - каже чоловік.

Чоловік ледь встиг перепаркувати свою автівку подалі від колектора, перед тим, як його прорвало. Каже – уже навчений, адже таке масштабне підтоплення спостерігає відколи почав тут мешкати.

Кожен рік, а минулого року двічі проривало. Тобто не факт, що вони зараз плити назад поставлять, завтра впаде дощ і буде те саме, - розповідає Руслан, місцевий мешканець.

Річ у тім, що внаслідок зливи тутешній колектор не впорався з надмірною кількістю води: зірвало 3 бетонні плити вагою в понад 6 тон. На місці з самого ранку працювали комунальні служби.

Тут плити треба було знімати, все в аварійному стані. Важко було, але нічо, зробили, - каже Андрій, працівник ЛКП «Львівводоканал».

За словами заступника головного інженера «Львівводоканалу» Володимира Васильченка, вулиця Торф’яна і проспект Чорновола – це місце, де сходяться колектори великого діаметру. Тому ця каналізація неспроможна сприйняти таку велику кількість як дощової, так і побутової води швидко. Водночас запевнив: впродовж місяця громадськості нададуть техніко-економічне обґрунтування пропозицій вирішення питання роботи цього колектора.

Звичайно, що то не буде місяць-2, 3, процес буде довгий. Тобто ситуація буде зберігатися, поки не буде розроблений проєкт, не реалізований – тоді буде все нормально.

Львів росте, а каналізація в нас старенька, тому нам треба розвивати її паралельно, - пояснює Володимир Васильченко, заступник головного інженера ЛКП «Львівводоканал».

У мерії уже навіть підрахували, в яку суму обійдеться будівництва дублюючого колектора –орієнтовно 250 млн грн. До слова, через сильні потоки води знесли на декілька метрів припарковані автомобілі. Деякі з них – пошкоджені. І з цією проблемою власники транспортних засобів залишаються фактично сам-на-сам.


Прохання також до мешканців: реагувати на звернення і голови ОСББ, і інших мешканців, щоб, якщо такі речі є і ми знаємо, що може бути проблема, просто забирали ті машини. А пошкодження машин – будемо вирішувати в межах чинного законодавства, - каже Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Та це ще не все. Разом із грозою почалася і повітряна тривога. У соцмережах львів’яни нарікали на затоплені підвали та сховища. Під час зливи в кількох будинках позабивалася ливнева каналізація. Людям ніде було сховатися під час загрози ракетного удару. Додамо, впродовж години не курсував електротранспорт. Натомість трьох автобусних перевізників, які завчасно зʼїхали з маршрутів місто оштрафує на 17 тис грн.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині на Великдень оголосили штормове попередження На Львівщині на Великдень оголосили штормове попередження
Упродовж великоднього дня, 2 травня у Львові та області можливі грози та сильний вітер.
Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини
18 львівських компаній, а також юридичні особи які мають відношення до них потрапили під дію санкцій Ради національної безпеки та оборони. Зокрема їхні активи будуть заблоковані і компанії обмежать у торговельних операціях.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next