У Львові почали відновлювати роботи з облаштування велоінфраструктури (відео)

У Львові почали відновлювати роботи з облаштування велоінфраструктури (відео)

У Львові почали відновлювати роботи з облаштування велоінфраструктури. Зокрема в межах реконструкції вулиць Шевченка та Орлика передбачені велосмуги та доріжки для мобільного транспорту. Однак роботи з оптимізації руху відбуваються не тільки на нових об’єктах, зазначили у міській раді.
 

Цього року ми прийняли 2 таких рішення щодо облаштування велоінфраструктури за допомогою розмітки силами районних адміністрацій. Це 2 вулиці, одна з них вул. Лазнева у центрі міста, яка має допомогти сполучити проспект свободи з вул. Чорновола. І також ділянка велоінфраструктури на вул. Коновальця між Київською та Степана Бандери, — зазначає керівник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів.
 

Також деякі велодоріжки обладнали спеціальними світлофорами для покращення безпеки руху. Посадовці наголошують, що у зв’язку з розвитком велоінфраструктури подбають й про пішоходів, щоб не виникало таких проблем як, до прикладу, при реконструкції вулиці Липинського, коли по завершенню робіт велодоріжку створили, однак тротуар не облаштували.

Це були такі перші кроки міста, це був 2013-2014 рр.  і тоді ще не було такого досвіду облаштування велоінфраструктури. Зараз застосовуються зовсім інші стандарти і це прописано в документах, як план сталої міської мобільності і рішенні виконавчого комітету, які визначають правила реконструкції будівництв. Тому зараз якщо будується велодоріжка, то обов’язково мусить оновлюватися або будуватися тротуар, — зауважує Орест Олеськів.

Також зараз додатково аналізують вулиці, де можна без залучення великих коштів створити тимчасові смуги для двоколісного транспорту. Розповіли у міськраді й про довготривалі незавершені об’єкти. Як-от велодоріжка на проспекті Чорновола, облаштування якої ніяк не завершать ще з 2019 року.

Підрядником не були надані документи на пролонгування договору і не продовжені були роботи. Ми зверталися з листами, щоб вони надали й відновили, але реакції не було й станом на кінець 2021 року ми розірвали угоду й також була проведена перевірка держаудитслужбою, де були виявлені неякісно виконані роботи. Зараз справа знаходиться на розгляді суду, — пояснює в.о. начальника управління інженерного господарства Львівської міськради Іван Матківський.

Та вирішення цієї проблеми, каже посадовець, знайшли.

Асфальтування ділянки від вул.  Липинського до Варшавської зараз розглядається в комплексі залучення будівельної компанії, яка взяла на себе зобов’язання безоплатно реалізувати такий бульвар і концепція розробляється інститутом просторового розвитку, дане питання опрацьовується, — додає Іван Матківський.

Втім коштів на корегування проекту немає. Через війну також важко спрогнозувати, коли  ж вдасться відновити роботи на цій ділянці. Подібна ситуація і з велодоріжкою на вулиці Сяйво. Проект об’єкту, запевняють, готовий, але коштів на його реалізацію немає.

Додамо, нещодавно волонтери з Данії передали Львову першу партію зі 100 велосипедів у межах проєкту Bikes4Ukraine, якими безкоштовно зможуть користуватися переселенці.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next