Постраждалим від прориву колектора на вул. Торф'яній виплатять компенсації (відео)

Постраждалим від прориву колектора на вул. Торф'яній виплатять компенсації (відео)
Мешканцям, чиє майно постраждало від прориву аварійного колектора виплатять по 20 тис грн.

Людям, які постраждали внаслідок нещодавнього підтоплення на вулиці Торф’яній виплатять компенсацію. Про це розповіли посадовці міської ради під час робочої поїздки на місце прориву.  

В результаті зливи постраждали 10 власників автомобілів  і їм буде надана матеріальна допомога у сумі 20 тисяч гривень кожному. Тому ця допомога буде надана оперативно. Надано усім власникам автівок перелік документів. Вони зараз оперативно збирають цей перелік документів, подають й ми даємо допомогу, — розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови з питань ЖКГ. 

Цей колектор встановили у 70-х роках минулого століття. Комунальники кажуть, що він не був розрахований на таку кількість води, тому і стався прорив. Й додають, що під час його встановлення ніхто не очікував, що у місті будуть такі сильні опади.   

Проаналізували 4 сценарії подій, як можна зробити відбивні стінки для того щоб відвести потік води. Гідравлічні розрахунки показали, що, на жаль, іншого варіанту ніж герметизація локально кожного будинку немає. В іншому випадку може утворитися окрема ріка, яка може збільшити руйнування, або зробити не прогнозовані руйнування, — зазначив Дмитро Ванькович, директор ЛКП "Львівводоканал”. 

Наразі вже замовили новий проєкт колектора, але його розробка триватиме орієнтовно до наступного року, кажуть у міськраді. 

Це достатньо вартісна справа, але для безпеки міста це треба зробити. Зараз ми запланували ряд заходів, які дадуть більше безпеки для мешканців з точки зору можливих аномальних опадів. І звичайно, що приведемо в порядок усю територію відновимо доброустрій, — підсумував Андрій Садовий, міський голова Львова.

А щоб забезпечити безпеку мешканців територію, де існує найбільший ризик підтоплення планують огородити шлагбаумом. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Чи готова Львівщина до надзвичайної ситуації (відео) Чи готова Львівщина до надзвичайної ситуації (відео)
Львів напрацював план заходів і активно співпрацює з територіальною обороною, на випадок надзвичайної ситуації.  
Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту Львівська область першою в Україні впроваджує електронний квиток для обласного транспорту
Раніше посадовці Львівської міськради відклали впровадження електронного квитка для всіх категорій пасажирів ще на пів року, з 13 січня 2022 року він працюватиме лише для пільгової категорії львів'ян.
День Збройних Сил Ураїни: у Львові вшанували загиблих воїнів (фото, відео) День Збройних Сил Ураїни: у Львові вшанували загиблих воїнів (фото, відео)
Львів долучиться до телемоста за участю президента Володимира Зеленського.
Loading...
Load next