У львівському дизайн-ательє Олени Гусєвої шиють військову форму натівського взірця (відео)

У львівському дизайн-ательє Олени Гусєвої шиють військову форму натівського взірця (відео)

Від вишуканих суконь до тактичного одягу. У львівському дизайн-ательє Олени Гусєвої тепер шиють й військову форму натівського взірця. Ці моделі відрізняються збільшеною кількістю кишень та своєю функціональністю, розповідають кравчині. Працюють у ательє й вимушено переміщенні особи. Кажуть, що таким чином вносять свій вклад у нашу перемогу.
 

Ми приїхали 3-го березня, коли над містом почали дуже сильно літати літаки. Тому ми забрали дітей, бабусю й приїхали. Ну, а що, ми ж не можемо сидіти без діла. Якщо ми можемо бути корисними, то чому б не допомогати і не вдягати хлопців. Немає ніякої складності, якщо є практика, то ніякої складності нема. Шиєш і шиєш собі, і все, — розповідає переселенка з Харкова Олена Офіцерова.
 

Власниця дизайн-ательє розповідає, що таке перепрофілювання дало можливість й забезпечити наших військових якісною формою, й знову запустити робочий процес.  Бо війна дуже відчутно вдарила по виробництву одягу.

Ми працювали 60-70% закордон. До війни ми були в 7-ми країнах світу. Коли 24 лютого почалася війна ми ще 2-3 тижні наш експорт відшили, а потім все стало. Замовлення припинилися, ну і це природно. В нас колектив невеликий, але дружній, — пояснює власниця дизайн-ательє Олена Гусєва.
 

Так і виникла ідея створити бренд MILIGUS. На початках дуже багато експериментували. До того ж  необхідно було вирішити проблеми з тканиною та логістикою, розповідає Олена.  Збільшили й свій штат кравчинь, щоб допомогти людям, які через війну втратили свій заробіток.  І поступово завдяки наполегливій праці вдалося налагодити повноцінне виробництво військового одягу.

Спочатку маленькі партії відсилали, отримували фідбек, корегували, вдосконалювали і знову відшивали. Цей процес тривав приблизно 2 місяці, де ми від 3-5 одиниць виросли до 1000, — зауважує власниця лизайн-ательє Олена Гусєва.

На даний момент новою формою вдалося забезпечити більше 3-х тисяч бійців, кажуть у дизайн-ательє. Також в планах цього бренду створення не тільки військових, а й інших моделей тактичного одягу.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next