У львівському храмі реставрують унікальний 130-річний округлий вітраж (відео)

У львівському храмі реставрують унікальний 130-річний округлий вітраж (відео)

Реставрація вітража за кошти міжнародного фонду. У львівському храмі св. Іоана Золотоустого оновлюють старовинну мозаїку. Йдеться про унікальний 130-річний округлий вітраж, що зображує Непорочне Зачаття, розміщений над входом до святині.

Як пояснила майстриня-реставраторка Марія Шумська-Барвінок, вітраж довелося демонтувати: він розсипався під руками, мав багато дефектів і сколів. Спайка між елементами була знищеною. Чорна фарба була погано відпалена і вся відлущилася та стала втрачена.

Реставраційні роботи – складні, адже потрібно вивчити кожен елемент, знайти і зафіксувати усі дефекти, подбати про належне кріплення, – додали в міському управлінні охорони історичного середовища.

Нагадаємо, Храм святого Іоана Золотоустого, колишній костел Найсвятішого Серця Ісусового і монастир францисканок, розташований на вул. М. Лисенка. Автор проєкту – архітектор Юліан Захарієвич. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Святкування Петра і Павла у Гарнізонному храмі Львова: особливості свята та майбутнє храму (відео) Святкування Петра і Павла у Гарнізонному храмі Львова: особливості свята та майбутнє храму (відео)
У Гарнізонному храмі нині відзначали день святих апостолів Петра і Павла, а ще їхній храмовий празник.
На Личаківському цвинтарі реставрують родинні каплиці (відео) На Личаківському цвинтарі реставрують родинні каплиці (відео)
У Львові триває реставрація родинних каплиць на Личаківському кладовищі, яка відбувається за підтримки польських колег.
У Львові розпочали реставрацію балкону на фасаді понад 100-річного будинку У Львові розпочали реставрацію балкону на фасаді понад 100-річного будинку
Споруда на вул. Кирила і Мефодія є пам’яткою архітектури, а процес відновлення балкону відбувається по програмі співфінансування.
Loading...
Load next