Екологічна свідомість Львова: у Замарстивнівському парку провели морфологічне дослідження відходів (відео)

Екологічна свідомість Львова: у Замарстивнівському парку провели морфологічне дослідження відходів (відео)

У Замарстивнівському парку провели морфологічне дослідження відходів. Загалом розібрали вміст близько 30 смітників, що дозволить представникам Zero Waste Lviv зрозуміти, як покращити екологічну ситуацію у цій зеленій зоні.
 

Які урни потрібно передбачити, яку іншу інфраструктуру і також спланувати заходи запобігання утворення відходів у парку. На даний момент за допомогою  місцевого працівника зібрані відходи, які утворилися тут за попередні 1.5 дні. І ми розділили, те, що потрапило в смітники  і те що не потрапило в смітники, — розповідає виконавча директорка Zero Waste Lviv Ірина Миронова.

Усе це зважили, щоб оцінити об’єми та швидкість накопичення сміття. Серед відходів підгузники, паперові горнятка, органіка тощо.
 

Звичайно бачимо багато алкоголю, це теоретично заборонено, а на практиці є. З цим теж потрібно працювати. Бачимо, що найбільшим по об’єму фракцією відходів є ПЕТ-пляшка. Дуже багато пляшок з-під пива, води солодкої, звичайної.
 

До цього подібні дослідження проводили у парку Франка, різних ресторанах міста, та прибудинкових територіях. Фахівці попередньо вже визначили, яка саме інфраструктура дозволить розібратися із сміттєвою ситуацією у Замарстинівському парку.


Умовно кажучи нам потрібна така сітка, яка би мала різні відділи, різного об’єму і вміщала тижневий об’єм відходів влітку, бо це влітку більше генерується, бо влітку більше людей працює в парку, і потім це ефективно б можна було вивозити разом з тим, щоби зменшилася кількість інших відходів в парку, і це наприклад можна було б рідше прибирати різні смітники тому що вони не є переповненими, а це зменшує видатки для міста, а також навантаження на персонал, — зазначає Ірина Миронова.
 

Однак остаточне рішення приймуть тільки коли отримають результати морфологічного аналізу, що попередньо мають бути вже на початку вересня.  

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові відкриють ще 25 дитсадків (відео) У Львові відкриють ще 25 дитсадків (відео)
Можливість відвідувати чергові групи є лише у 3 тисяч дітей із 24 тисяч зарахованих
Перукарські тренди зими: про секрети вдалої зачіски розповів барбер (фото, відео) Перукарські тренди зими: про секрети вдалої зачіски розповів барбер (фото, відео)
Щоб добитися максимального ефекту, засоби догляду слід обирати залежно від типу вашого волосся. Допомогти вам з цим може професійний барбер.
Loading...
Load next