У Львові перейменували ще 20 вулиць (відео)

У Львові перейменували ще 20 вулиць (відео)
Наразі у Львівській громаді вже створено 39 нових топонімів.

Грицька Чубая, Братів Дужих і Кавова – замість Павлова, Комарова та Михальчука. У Львові перейменували ще 20 вулиць у межах деколонізації топоніміки. За відповідне рішення проголосували міські депутати на сесійному засіданні.

Тож залишається ще 11 вулиць, над перейменуванням яких працюватиме робоча група. При цьому врахували й думку громади.

Раніше у Львові тривало онлайн-голосування за варіанти нових топонімів. Пропозиція нової назви для кожної з вулиць, що набрала найбільше голосів, отримала один додатковий важіль при ухваленні рішення відповідною робочою групою.

Нагадаємо, 8 вулиць Львова дерусифікували в червні. Ще 11 отримали нові, українські, назви у Винниках та Рудному. Відтак у Львівській громаді вже створено 39 нових топонімів. Загалом ж нові назви отримають 53 вулиць, названих на честь російських діячів чи ті, що асоціюються з російською імперією, росією чи радянською пропагандою. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Дерусифікація Львова: стартувало голосування за нові назви міських вулиць (відео) Дерусифікація Львова: стартувало голосування за нові назви міських вулиць (відео)
У Львові стартувало голосування за нові назви міських топонімів. Йдеться про перший блок із 14 вулиць .
Дерусифікація Львова: у місті перейменують понад 30 вулиць, названі на честь російських діячів (відео) Дерусифікація Львова: у місті перейменують понад 30 вулиць, названі на честь російських діячів (відео)
Остаточне рішення про затвердження результатів прийматимуть на сесійному засіданні Львівської міської ради. 
Незадовільний стан зупинки громадського транспорту: львів'яни звернулися до міських посадовців (відео) Незадовільний стан зупинки громадського транспорту: львів'яни звернулися до міських посадовців (відео)
Львів’яни звернулися на гарячу лінію щодо незадовільного стану зупинки на вулиці Мазепи. Тутешні мешканці кажуть, що вулиця загалом потребує повного оновлення.
Loading...
Load next