Медичний центр NOVO безкоштовно провів майже 1000 обстежень тим, хто постраждав від війни з рф (відео)

Медичний центр NOVO безкоштовно провів майже 1000 обстежень тим, хто постраждав від війни з рф (відео)

Майже 3500 безплатних обстежень та 9 років роботи, в тому числі й благодійної. Медичний центр NOVO від початку свого заснування працює в статусі недержавної та неприбуткової установи, що робить його унікальним медичним закладом на Західній Україні. Адже окрім надання високоточної діагностики та консультацій здійснює багато благодійних програм. І від початку повномасштабного вторгнення не тільки продовжує це робити, а й ще більше допомагає тим, хто цього потребує.
 

Після 24 лютого ми дійсно дуже сильно підсилили, ми дуже сильно підсилили нашу роботу благодійну і понад 1000 безплатних благодійних обстежень або інших консультацій і т.д. ми надали. Ми маємо унікальну програму, яка почалась з асоціації благодійників України, а саме медичний центр НОВО є оператором. Вона називається NOVO-help і вона спрямована на допомогу вимушено-переміщеним особам. Таких вже дуже багато пройшло через наші руки, так би мовити, - розповідає голова Наглядової ради медичного центру NOVO, Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук.


Так, провели майже пів тисячі обстежень за пільговою програмою, серед яких половину – дітям.
 

Діти та інваліди безплатно в нас обстежуються з цієї категорії пацієнтів. Дорослі мають 50% знижку. Ця програма діє зараз і актуальна до 1 вересня ми ще будемо обстежувати та давати знижку 50% дорослим. Після 1-го вересня, ми зараз говоримо з нашими партнерами з комітетом відкритої демократії американський, який має програму Help Ukraine 22. Вони є нашими партнерами й ми їм пропонуємо, щоб з 1 вересня ми розширили на наших захисників, - зазначає Олександр Максимчук.
 

Також, варто зазначити, що Медичний центр НОВО за можливості також допомагає в працевлаштуванні лікарів-переселенців з різних міст України.
 

Ми стали відкритими, що ми змогли допомогти багатьом людям, які приїхали сюди, а саме лікарям. В нашій команді з’явились саме ці люди ендокринолог з Харкова, анестезист з Чернігова, кардіолог з Броварів з під Київщини. Тобто воно об’єднало нас все, ця вся ситуація нас об’єднала і напевно це все нас кращими робить. Тому наше гасло «Любіть жити» воно продовжується і будемо так і далі робити, - зауважує медична директорка Медичного центру NOVO Анжела Диба.
 

Спільна робота це не тільки обмін досвідом, але і комфорт для самих пацієнтів.
 

Напевно люди, які приїжджають і бачать, що є люди Харкова, так і сама людина тимчасово-переселена вона є харків’янином чи з Києва якось ти йдеш з більшою відкритістю до того, з ким ти жив колись перед тим на іншій території, - каже Анжела Диба.
 

Додамо, що медичний центр НОВО тісно співпрацює з Львівськими дитячими медзакладами. Зокрема, з Охматдитом, дитячою Лікарнею Святого Миколая та Західноукраїнським дитячим медичним центром. До слова, діткам з онкологією тут обстеження роблять безплатно.
 

Такого обладнання в дитячих лікарнях на Західній Україні як в нас ну поки що немає ні КТ, ні МРТ такого рівня, і відповідно спеціалістів. Крім того, ми дійсно посильно допомагаємо безпосередньо цій лікарні. Ми й обладнання надавали чи в користування, чи у власність, ми спільно зробили проєкт навчально-тренінгового центру і фактично навчально-тренінговий центр в сусідньому корпусі, він був якраз налаштований на те, щоб там можна було проводити, наприклад якісь дослідження, операції й т.д. і спеціалісти могли зразу там це бачити, - пояснює Олександр Максимчук.
 

Також центр організовує і різні благодійні акції.
 

На день дитини цього року 1 червня +там декілька днів 264 дитини безплатно так само пройшли обстеження у нашому центрі. Це була така спеціальна акція, через яку ми хотіли якось допомогти дітям. І це не тільки тимчасово-переміщені, а це і наші діти львівські і т.д. , - зазначає Олександр Максимчук.
 

Сьогодні як ніколи важливо допомагати, згуртовуватись та боротись до перемоги. Відтак, медичний центр НОВО готовий продовжувати та розширювати свою благодійну діяльність, не зважаючи на виклики, які постають, а також надавати висококваліфіковану допомогу усім, хто цього потребуватиме.

 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next