Львівські школярі організували благодійний ярмарок, щоб зібрати кошти на дрон для ЗСУ

Львівські школярі організували благодійний ярмарок, щоб зібрати кошти на дрон для ЗСУ

Учні Львівської 54-ї школи згуртувалися на благодійному ярмарку, збирають кошти на потреби ЗСУ.

З Патроном вже багато купили і з кораблем.

До доброї справи долучився і Данило. Вперше староста 9-В класу варить справжній козацький куліш.

В мене брат теж пішов, він зараз воює і я теж захотів помогти армії. Тре помагати захисникам нашим, - каже Данило, школяр.

Таким чином школярі хочуть назбирати кошти на ось таку диво-пташку. «Очі Збройних сил України в небі» – так називають дрони, адже саме безпілотники допомагають визначити місцерозташування ворожої техніки та особового складу, а ще коригувати вогонь артилерії.

Саме цей дрон не є військовим, але переробити його нескладно.

Власне цим і займається Олексій. Робота з дронами почалося з простого хобі близько 10 років тому.

Почали збирати з хлопцями, почали робити перегони на дронах в різних локаціях: в лісу, в полі ставили якісь перешкоди, облітали, - каже Олексій Мартиненко, інженер, пілот.

Таким чином захоплення перетворилося на роботу.

Знаючи, як зараз використовуються дрони нашими хлопцями, це дуже такий перспективний напрямок, дуже важливий і ми мусимо робити все, щоб допомагати хлопцям там, на передку, - пояснює Олексій Мартиненко.

За словами Олексія, середня вартість дрона – від 500 доларів.

На жаль, наше українське виробництво не дозволяє нам створювати саме український дрон. Ми мусимо ще закупляти комплектуючі десь за кордоном, але ж все до того йде – що може колись Україна почне виробництво і виробляти свої дрони вже, свою техніку, свої комплектуючі, ми б дуже цього хотіли.

До слова, 54 школа долучається до збору коштів для ЗСУ – далеко не вперше. У співпраці з «Народною Самообороною Львівщини» долучалися до різних заходів ще з 2014-го року.

Ми звідси від школи наші діти, працюючи на волонтерському центрі, ми відправили цілу велетенську фуру речей. Я мав честь їздити завозити то нашим бійцям в Старобільськ тоді, - каже Ростислав Пелещишин, директор СЗШ №54.

Нині ж спільно сфокусувалися на дрони – те, на що серед військових є постійний попит.

Бо це не тільки дрони, це одразу і навчання, і управління – тобто комплекс вони забезпечують. І тому бажання наших активістів, Олени Халілової, команди зі школи і потреби, які сьогодні є реально від наших захисників, от створили це дійство, - запевняє Валерій Веремчук, голова ГФ «Народна Самооборона».

Загалом, на цьому ярмарку школярам, за попередніми підрахунками, вдалося зібрати понад 100 тисяч гривень.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У Львові на вулиці Малоголосківській відкриють сучасну школу та садок (відео) У Львові на вулиці Малоголосківській відкриють сучасну школу та садок (відео)
Компанія "LEV Development" разом з "GlobalKids" відкривають сучасну школу та садок на Малоголосківській. А запрацює новий освітній простір вже 1 вересня цього року.
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
Loading...
Load next