Яма на ямі: мешканці двох вулиць Львова скаржаться на відсутність дорожнього покриття (відео)

Яма на ямі: мешканці двох вулиць Львова скаржаться на відсутність дорожнього покриття (відео)
Львів’яни нарікають: неодноразово зверталися до міської влади з проханням відремонтувати вулиці Покутську та Ржегоржа, однак усе – безрезультатно.

Писали, підписи збирали вже не один раз – нуль уваги. Тут ніколи ще дорога не робилася.

Не проїжджа частина, а набір вибоїн – так виглядає вулиця Покутська у Львові. Ярослава Мельник проживає тут з 70-років. Каже: відтоді дорожнього полотна не торкалася рука комунальника.

Постійно хляпають, то капєц, машина їде з розгону і по самі вікна, - розповідає Ярослава Мельник, місцева мешканка.

Місцеві намагалися самотужки бодай наповнити ями, адже на численні звернення, за словами жінки, влада жодного разу не відреагувала.

То каміння стелили, цегли скільки складали, я тут цілу вулицю. Але шо… машини тут проїдуть та і по тих цеглах.

Звернення, колективні листи і були тут депутати, і обіцяли, але нічого ніколи не роблять.

Перед виборами були, ще до того писали і вже місяців 2 тому теж списки знов складали. В нас тут дорога ніколи не робилася, - каже Ярослава Мельник, місцева мешканка.

Схожа ситуація і з дорогою на вулиці Ржегоржа у тому ж таки Шевченківському районі. Цими глибокими ямами Юрій щодня їздить на роботу. Чоловікові навіть складно порахувати, в яку суму йому обходиться ремонт свого автомобіля.

Постійно машину ремонтуєш, тут постійно ходова вилітає, як не одна деталь, то інша.

Просто мала би влада якось дбати за такі речі. Такий банк великий, купа інкасаторських машин. Їх так само треба ремонтувати, люди тут працюють, ходять, їздять. Навіть комунальні служби сміття забирати, чи пожежна машина, чи швидка… складно, зимою тут взагалі дуже слизько на тих ямах, - Юрій, водій.

Однак капітального ремонту, якого так потребують, ці дороги найближчим часом не побачать. Адже ані вулиці Покутської, ані Ржегоржа у титульному списку на реконструкцію у 2022 році немає. І це попри те, що місцеві не перший і не другий рік прохають про оновлення дорожнього покриття. І не лише цих вулиць.

На це постійно бракує коштів тому, що бюджет міста – негумовий, особливо останнім часом, ви знаєте, в нас були великі проблеми, кризові ситуації, починаючи ще від коронакризи, зараз загострення військових дій знову в нас проблемно з фінансами. Ну, і зараз капітальні видатки заморожені. Але чому власне це не робилося ще до того за попередні роки – це напевно хороше питання до районних адміністрацій, - Юрій Тер-Арутюнян, голова ГО «Зручне місто».

Шевченківська райадміністрація ситуацію наразі не коментує, посилаючись на зайнятість. Як переконує голова громадської організації «Зручне місто», яке бореться за комфорт проживання та пересування Львовом, Юрій Тер-Арутюнян, однією з ключових проблем є те, що кошти влада витрачає на речі далеко не першої необхідності.

Наприклад, якщо подивитись, скільки мільйонів районні адміністрації витрачають просто в повітря на косіння трави чи на ставлення непотрібних металевих парканів, потім фарбування тих парканів, потім ремонт парканів і от таких дурниць можна знайти все ще багато. Тому що ви розумієте, що коли калюжі по коліно і ями по 20-30 см – це є важливіше, ніж покосити траву, - Юрій Тер-Арутюнян, голова ГО «Зручне місто».

Натомість, все ж радить людям гуртуватися, писати масові скарги й колективні листи, а також виходити на протести.

Чим сильніша громада, тим більше шансів, що вони зрушать той камінь з місця.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Ремонт вулиці Мазепи у Львові: мешканці скаржаться на жахливий стан дороги (відео) Ремонт вулиці Мазепи у Львові: мешканці скаржаться на жахливий стан дороги (відео)
Мешканці будинку на вулиці Мазепи, 23 скаржаться на повну відсутність благоустрою прибудинкової території. Неодноразові звернення до влади нічого не дали.
Суцільне бездоріжжя: у Львові мешканці однієї із вулиць нарікають на стан доріг (відео) Суцільне бездоріжжя: у Львові мешканці однієї із вулиць нарікають на стан доріг (відео)
На суцільне бездоріжжя нарікають мешканці вулиці Алішера Навої. І це попри те, що чиновники обіцяли розпочати ремонт у 2021 році. Однак кошти в бюджеті міста так і не передбачили.
Відірвані від цивілізації: на Львівщині мешканці скаржаться на стан доріг (відео) Відірвані від цивілізації: на Львівщині мешканці скаржаться на стан доріг (відео)
Бездоріжжя та практично відсутність транспортного сполучення. Здавалося б перебільшення, але ж ні, це – реалії життя жителів сіл на Львівщині. Люди намагаються достукатись до влади, однак наразі безрезультатно.
Loading...
Load next