Фестиваль фольклору "Етновир": обрядові танці, автентичні костюми та музичні інструменти (відео)

Фестиваль фольклору "Етновир": обрядові танці, автентичні костюми та музичні інструменти (відео)
Танцювальні колективи з усієї України, а також Туреччини та Чорногорії завітали до Львова.

Барвисті автентичні костюми, колоритні народні пісні та запальні танцювальні майстер-класи. У Львові стартував 10 ювілейний фольклорний фестиваль "Етновир". Традиційно його відкриття розпочалося із марш-параду учасників. Цього року вони з усієї країни.

Вперше в нас виступатиме хор Верьовки, державний колектив, також вперше виступатиме "Гуцулія", теж державний колектив з Івано-Франківська і ми започатковуємо новий формат, навіть хочемо щоб це стало такою платформою на майбутнє – "Форум фольклорних ініціатив", - розповів директор фестивалю "Етновир" Андрій Сидор. 

Фестиваль повернувся після річної перерви. Однак через карантинні обмеження на нього змогли завітати лише 2 іноземні танцювальні ансамблі – це гості з Туреччини та Чорногорії. 

Цього року ми заохочували проводити наші фестивалі за участі публіки, але лише третина з них відбудеться фізично, і Львів – одне із міст-щасливчиків. Однак деякі події "Етновиру" таки довелося відкласти. Сподіваємось наступного року відновитися з новими силами, - сказав президент Міжнародної Ради Організацій Фестивалів Фольклору і Традиційних Мистецтв Філіп Босан. 

Ми зараз є в зеленій зоні, по суті обмежень в публічних просторах немає, єдине що ми все таки рекомендуємо - зберігати масковий режим.

Власне оця зелена зона уможливлює повернення фестивалю, ми насправді пережили величезну кризу в культурі, - заявила директорка департаменту розвитку Львівської міськради Наталія Бунда.

Фестиваль триватиме до вечора неділі. Цьогоріч головну сцену розгорнули на подвір’ї Палацу Потоцьких. У програмі фестивалю щоденні концерти, конкурс оркестрів, вечір дружби та показ етнічних костюмів.

Такі міжнародні фестивалі є надзвичайно важливими, адже так ми поширюємо свою традиційну культуру серед інших націй: демонструємоми як ми живемо, та яке в нас мистецтво, - наголосив керівник австрійської делегації Міжнародної ради організацій фестивалів фольклору і традиційних мистецтв при ЮНЕСКО Гюнтер Ліппітц.

Вхід на фестиваль "Етновир" як завжди безкоштовний. Початок концертних програм – щодня о 18.

 

Читайте також
У Львові розпочався міжнародний фестиваль Параджанова "Колір змін" (відео) У Львові розпочався міжнародний фестиваль Параджанова "Колір змін" (відео)
Шостий міжнародний фестиваль Параджанова презентував новий формат. У перший день дійства відвідувачам презентували цікаві лекції та виставки.
Сучасний стан органного мистецтва в Україні, культурні осередки та історичні реліквії - у новому випуску LiveLviv
Тарас Демко - керівник органного залу, культурний менеджер, розказав про органне мистецтво.
Архітектори VS Забудовники: у межах мистецького фестивалю у Львові відбувся футбольний матч (відео) Архітектори VS Забудовники: у межах мистецького фестивалю у Львові відбувся футбольний матч (відео)
Товариський матч відбувся у межах міжнародного фестивалю архітектури та мистецтв "Вежа".
Loading...
Load next