лукашенко і путін домовилися розгорнути спільне угруповання військ: чи можливий наступ з Білорусі? (відео)

лукашенко і путін домовилися розгорнути спільне угруповання військ: чи можливий наступ з Білорусі? (відео)
Білоруський диктатор лукашенко заявляє про домовленість з путіним розгорнути спільне регіональне угруповання військ і звинувачує Київ у нібито підготовці удару.

Ударні угруповання Білорусі у готовності і напад «з години на годину» – які фейки тільки не ширили під час масованих обстрілів України. Рашисти ракетами гатили по нашій енергетичній інфраструктурі. Залишивши значну частину населення без електрики та фактично без зв’язку, ворог запустив «мульку» про нібито вторгнення до України з боку Білорусі, аби посіяти паніку. У держприкордонслужбі України запевняють: посилення позицій з боку армії північного сусіда не спостерігають.

Усі сили безпеки і оборони, які знаходяться на напрямку кордону з Білоруссю для посилення цієї важливої ділянки.

Роблять все необхідне для того, щоб кордон і в подальшому залишався безпечним і жодних нестандартних ситуацій там не виникло, - каже Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби України.

Власне 2 дні тому, у понеділок, коли рашисти здійснили так звану першу фазу масованого обстрілу енергетичної інфраструктури України, білоруський диктатор лукашенко заявляє про домовленість з путіним розгорнути спільне регіональне угруповання військ. Що також підлило масла у вогонь. Насправді ж, як переконує радник білоруської опозиціонерки Світлани Тіхановської Франак Вячорка, це угруповання існує досить давно, однак активно задіювалося лише у межах військових навчань. На практиці – ж це означає фактично легалізацію та збільшення кількості російських військових на території Білорусі.

Зараз під шивдою цього угруповання вони будуть там знаходитися весь час, їх стане більше. Лукашенко обмовився, що їх буде тисяча і більше. Це значить може 2 тисячі, може 10 тис. ми точно не знаємо. І що буде все більше і більше використовуватися білоруська інфраструктура. Навіщо це робиться – щоб відтягнути українські збройні сили від лінії фронту, - розповідає Франак Вячорка, радник білоруської опозиціонерки Світлани Тіхановської.

А от чи означає це вхід білоруського війська до війни в Україні – навряд, – вважає Франак Вячорка. Та додає, моральний стан військових дуже низький і стати учасниками кривавої авантюри путіна не хочуть. Ба більше, доля Білорусі залежить від перемоги України. Каже, це дасть шанс на визволення Білорусі від путіна і лукашенка.

У нас є план «Перемога» – це мобілізаційний план, куди входять понад 200 тисяч людей. Серед них багато військових, які  в критичний момент отримають інструкції, що мають зробити, щоб паралізувати державу, лукашенківську систему. І ми розраховуємо на них, розраховуємо, що, коли буде слабкість лукашенка, коли будуть успіхи України на фронті, у нас з’явиться вікно можливостей, щоб запустити цей мобілізаційний план, який призведе до зміни влади, - додає Франак Вячорка, радник білоруської опозиціонерки Світлани Тіхановської.

Водночас самопроголошенець лукашенко звинувачує Київ у нібито розпочатому процесі відкриття другого фронту – проти Білорусі.

Керівникові татмешнього Держприкордкомітету Анатолію Лаппо не до вподоби, що Україна на кордоні з Білоруссю підірвала мости та замінувала усі автомобільні та залізничні шляхи. Як зазначає заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко, логіка дій нашої держави є вимушено оборонною.

Щоб наш ворог розумів, що ця відсіч буде надана. Не буде такої ситуації, яка була в лютому цього року.

Ніхто в жодній військовій науці чи в тактиці не буде мінувати шляхи чи руйнувати інфраструктуру для того, щоб здійснювати наступ, - каже Ігор Бондаренко, заступник міністра внутрішніх справ України.

Упродовж минулого тижня зведені сили, до яких залучені підрозділи системи МВС проінспектували кордон із Республікою Білорусь, протяжність якого – понад 1000 кілометрів. Водночас Україна нарощує там свої спроможності. Наголошує: втрати з боку агресора у разі вторгнення з півночі будуть високими, а відсіч буде надана безпосередньо на рубежі.

Ми вже мали факти наземного вторгнення з боку нашого північного сусіда, використання його інфраструктури та здійснення обстрілів – інакше реагувати ми не можемо, - резюмував Ігор Бондаренко, заступник міністра внутрішніх справ України.

До слова, під час виступу на відеоконференції лідерів «Великої сімки» та України, президент Володимир Зеленський запропонував розмістити на кордоні України і Білорусі місію міжнародних спостерігачів для моніторингу безпекової ситуації.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео) З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео)
Учасники групи «Капутін» з 2014 року влаштовують у Чехії різні акції протесту проти російського впливу у Європі.
"Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність" "Ласкаво просимо у пекло, тварюки!": Ярош назвав Лукашенка "дебілом" та пообіцяв Путіну показати "українську гостинність"
Згідно з останньою розвідувальною оцінкою Міноборони України Росія розмістила понад 130 тисяч військовослужбовців біля українських кордонів.
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Loading...
Load next