Українські військові знищили 85% іранських дронів, якими рф атакувала Україну (відео)

Українські військові знищили 85% іранських дронів, якими рф атакувала Україну (відео)
МВС просить українців не збивати БПЛА зі стрілецької зброї. А Міноборони закликає не поширювати фото уламків дронів із їхнім бортовим номером.

Спочатку дрони-камікадзе, потім крилаті ракети – понеділок знову видався для українців неспокійним. Із самої ночі і впродовж дня росія влаштовувала терор. Іранські «Шахіди» влучили у житловий будинок Києва. 4 загиблих. 16 родин залишилися без домівки, адже відновленню будівля не підлягає.

Загалом українські військові знищили 85% іранських дронів, якими рф атакувала Україну, починаючи з вечора неділі. Летіли камікадзе з півдня.

Якщо брати атаку, починаючи з 21:30 і по цей час – підтверджено знищення щонайменше 37 дронів-камікадзе. Усі летіли з південного напрямку.

Збивають усіма засобами, які є доступні, які є можливі. Безумовно, що в нічний час це засоби, які мають радіолокаційні системи, йдеться про ЗРК, також авіацію винищувальну, яка може виявляти ці цілі і знищувати їх ракетами, - каже Юрій Ігнат, речник Командування Повітряних Сил ЗСУ.

До збиття дронів долучилися і столичні полісмени, які відкривали вогонь з автоматичної зброї, таким чином знищили один із «Шахедів».  

Натомість самотужки збивати ці, як їх уже прозвали у народі, «мопеди» правоохоронці не рекомендують. Зокрема МВС просить утриматися від цього власників стрілецької зброї.

Вірогідність такого збиття є надзвичайно малою, а небезпека, якщо, наприклад, неосвічена людина просто зі зброї буде стріляти вгору, вона є вищою, перевищує ту можливість збити, яка може бути в цьому випадку.

З пістолета, з карабіна не варто стріляти поміж великоповерхових будинків тому, що це може призвести до травмування і біди більшої, ніж можливість збити дрона, - розповідає Денис Монастирський, міністр Внутрішніх Справ України.

Мають прохання і до користувачів соцмереж. Міноборони закликає не фотографувати уламки дронів, чи хоча б не поширювати знімки, на яких видно їх бортовий номер. Цю інформацію може використати ворог України для оцінки ефективності роботи дрона.

Тож якщо ви бачите БПЛА, намагайтесь потрапити до укриття, а про переміщення чи його місце падіння повідомте за номером 102.

Загалом ж російські терористи вкотре намагалися атакували енергетичну інфраструктуру України. У столиці пошкоджено енергетичні об'єкти, також агресор ударив ракетами по критичній інфраструктурі на Дніпропетровщині, Сумщині, Вінниччині. Сотні населених пунктів знеструмлено.

Нагадаю, внаслідок ракетних ударів минулого тижня по енергетичних підстанціях Львівщини електрику в області подають за тимчасовими схемами, тому в мережі виник дефіцит потужності. За словами директора Центру досліджень енергетики
Олександра Харченка, зараз росіяни сфокусували атаки саме на мережу транспортування електрики.

Видно, що за їх плануванням стоять люди, які добре знають, як влаштовані енергетична мережа, лінії, підстанції.

Про що йде мова зараз? Дійсно, будуються на ходу обхідні схеми, лінії, які допомагають обходити пошкоджені участки, збудовуються певні перемички, які допомагають уникнути пошкоджені чи зовсім зруйновані об’єкти, - додає Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики.

Капітально відбудовуватимуть енергомережі в Україні, за словами Олександра Харченка, уже після завершення війни. Нині ж система працює у нестандартному режимі. Тому важливо обмежити користування електроприладами з 8:00 до 11-ї ранку та з 17:00 до 23:00.

Намагайтеся уникнути зайвий раз включати все, що споживає багато, включаючи електрочайник, фен, теплі підлоги, якщо вони електричні, все, що з цим пов’зано, пральну машинку в ці години краще не включати. Праску.

Все, що споживає значні обсяги електроенергії в ці години ми дуже просимо на побутовому рівні відключати. Це дійсно важить, - каже Олександр Харченко.

Таким чином, за словами начальника Львівської ОВА Максима Козицького, з 12 жовтня Львівщина зменшила використання електроенергії майже на 10%.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next