В Україні розпочалася передача функцій адміністрування житлових субсидій та пільг Пенсійному фонду

В Україні розпочалася передача функцій адміністрування житлових субсидій та пільг Пенсійному фонду
Розпочалася передача функцій адміністрування житлових субсидій та пільг Пенсійному фонду України.

За адмініструванням житлових субсидій та пільг тепер до Пенсійного фонду: в Україні розпочалася поетапна передача згаданих функцій. Наразі тривають організаційні процеси. Зокрема у жовтні профінансовано житлові субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу жителям області за вересень на суму 36,8 млн грн. Найважливіша ж зміна, а саме впровадження екстериторіального принципу призначення субсидій, відбудеться з 1 грудня.

Сама функція прийому заяв не буде полягати тільки до органів пенсійного фонду зверататись, із заявою про призначення субсидій можна звертатись і до селищних громад, міських, територіальних, можна до ЦНАПів для подачі документів на призначення субсидій, а вже орган пенсійного фонду за цими документами буде призначати саму субсидію і пільгу, - каже Руслана Іванкова, заступниця начальника ГУ Пенсійного фонду України у Львівській області.

Загалом, за даними органів соцзахисту, на Львівщині налічується близько 115 тис субсидіантів та майже 300 тис пільговиків.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Для мешканців Львівської громади запрацював «Мобільний адміністратор» (відео) Для мешканців Львівської громади запрацював «Мобільний адміністратор» (відео)
 Завдяки спеціальному переносному кейсу, працівник ЦНАП може надати послугу мешканцю у будь-якому приміщенні.
Loading...
Load next