У Львові відзначили 104-ту річницю з дня утворення ЗУНР (відео)

У Львові відзначили 104-ту річницю з дня утворення ЗУНР (відео)
У Львові відзначили 104-ту річницю з дня утворення ЗУНР. Святкове дійство включало в себе виконання стрілецьких пісень та вшанування пам’яті загиблих героїв, що віддали своє життя за незалежність України.

На честь відзначення 104-ї річниці з дня утворення ЗУНР у парку «На Валах» хорова капела «Дударик» виконала низку пісень, які співали ще наші пращури коли боролися за незалежність України. Оскільки  події того часу перекликаються із сьогоденням, бо ворог знову намагається зруйнувати нашу державність.

Це хрестоматія стрілецьких пісень. Я так думаю. Що усі львів’яни її знають на пам’ять, це «Ой, у лузі червона калина», «Не сміє бути в нас страху», «За Україну» й так далі. Не можу їх назвати історичними, вони є актуальними і мрію про втрату ними актуальності у найближчій перспективі завдяки нашім ЗСУ, - каже Дмитро Кацал, директор та художній керівник академічної хорової капели “Дударик”.

Подібні заходи проводили по усій території Західного регіону. У Львові ж продовжили дійство на Янівському кладовищі, де поховані бійці Української галицької армії та Українські січові стрільці.

Якщо ми будемо пам’ятати нашу історію, то ми можемо врахувати помилки минулого й рухатися далі, щоб у кінцевому результаті здобути перемогу, розповідає Ігор Калинець.

Дата 1-го листопада, такого вибуху на Галичині за свободу. Ще маємо дату сьогодні це річниця смерті видатного мужа української історії Андрея Шептицького. І у поєднанні це все день фактично з траурного перетворюється у таке світле свято поминання наших здобутків, - каже Ігор Калинець, поет-шістдесятник, політв’язень.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У Львові в пам’ять про українських Героїв у небо запустили символічні світлові промені (відео) У Львові в пам’ять про українських Героїв у небо запустили символічні світлові промені (відео)
На Личаківському кладовищі в пам’ять про українських Героїв у небо запустили символічні світлові промені.
У Львові вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС (відео) У Львові вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС (відео)
35 років тому, 26 квітня, пролунали вибухи на Чорнобильські атомній електростанції. Люди, що мешкали неподалік, одразу навіть не підозрювали масштаби трагедії. Тодішня влада, щоб не створювати паніки, спочатку тримала у таємниці справжні наслідки аварії.
Показати справжнє лице путіна: у Львові відкрили виставку плакатів (відео) Показати справжнє лице путіна: у Львові відкрили виставку плакатів (відео)
У сквері «На Валах» відкрили виставку плакатів українського художника Андрія Єрмоленка та польського графіка Войцєха Коркуця.
Loading...
Load next