В Україні запрацював новий потужний метрологічний центр RGC-Metering Захід

В Україні запрацював новий потужний метрологічний центр RGC-Metering Захід

В Україні запрацював новий потужний метрологічний центр RGC-Metering Захід. Робота якого спрямована на повірку та виробництво газових лічильників, що дозволить особливо у цей непростий для України час економно використовувати дефіцитне блакитне паливо.

Ми створили тут 50 робочих місць для високопрофесійних фахівців у галузі метрології. Метрологічний центр забезпечений сучасним обладнанням для повірки та обслуговування лічильників газу та інших засобів вимірювальної техніки. Всі процеси автоматизовано, повністю виключено помилки, що викликані людським фактором. В наступному році ми плануємо виготовити 230 тис побутових лічильників в тому числі 16 тисяч смарт-лічильників, - розповів
Андрій Лашко, керівник проєктів по метрології РГК.

Смарт-лічильники в Україні виготовлятимуть вперше. Вони розроблені й спроєктовані фахівцями Регіональної газової компанії. Наразі завершується сертифікація одразу декількох моделей «розумних лічильників».

Унікальність смарт-лічильників в тому, що як ви знаєте на даний час потрібно передавати показники споживання природного газу, а ці лічильники якраз виключають оцей суб’єктивний вплив споживача газу: передав-не передав, встиг - не встиг. Таким чином ми піднімаємо достовірність обліку газу в країні в цілому. ЦЕ спрощує роботу споживачів по передачі даних, особливо це стосується юридичних споживачів, які мають певні договірні зобов’язання з акціонерними товариствами по газопостачанню, - пояснив Петро Джочко, начальник Метрологічного центру.

Розташований метрологічний центр у Івано-Франківську й обслуговуватиме весь західний регіон. Додамо, що всі повірочні лінії центру оснащені інфрачервоними, оптичними, низькочастотними перетворювачами та імпульсними дисками. Ключові процеси контролюються дистанційно, та не вимагають втручання людей. Метрологічний центр - Захід забезпечений автоматизованим обладнанням від провідних європейських компаній, що дозволяє унеможливити помилки в процесі повірки та виробництва.

На сьогоднішній день це є мабуть один з кращих центрів, який буде здійснювати повірку й калібрування засобів мірної техніки, конкретно газових лічильників і десь орієнтовно річний обсяг повірки й калібрування ЗВТ тут приблизно 200-т тисяч штук. І я думаю, що той високий рівень обладнання, яке тут стоїть, високий рівень технологій враховуючи усі технічні характеристики, температурні характеристики і все, що є для цього щоб якісно робити цю роботу тут врахований і я можу сказати, що це є дуже високоефективний об’єкт, - сказав Олег Коржак, генеральний директор ДП «Івано-Франківський науково-виробничий центр з питань стандартизації, метрології та сертифікації».

Також у місцевій лабораторії перевіряють якість блакитного палива, щоб споживачі отримували кращий продукт.

У технологічному світі є такий сталий вираз «State of the art» це по суті вже ближче до мистецтва. Коли ви досягаєте чином технологічним чи науковим стану коли це вже виглядає, як мистецтво, то називають в технології оцим виразом. Мені здається, що це «State of the art» однозначно момент, який дозволяє  сказати, що справедливість запанує стосовно лічильника й споживача, - зауважив
Юрій Кузьменко, перший заступник керівника ДП «Укрметртестстандарт».

Це вже другий подібний Метрологічний центр у Східній Європі. Перший відкрили ще 2 роки тому у Харкові.

Таких по всій країні має бути 5 заводів. Річ у тім, що нам на сьогоднішній день є велика робота стосовно неефективної, старої радянської газорозподільної мережі. Без необхідних технологій це неможливо.  Тому завдяки західним партнерам, західним технологіям, які тут застосовують, то це повинно за найближчі 5-10 років підвищити ефективність газорозподільної мережі в нашій країні, - підсумував Олексій Тютюнник, операційний директор РГК.

Ще три таких потужних центри у майбутньому планують запустити у Київській, Дніпропетровській та Хмельницькій областях.

Читайте також
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
На одній із дільниць у Івано-Франківській області, де перемагав Шевченко вкрали бюлетені
У Івано-Франківській області, під час перерахунку голосів виявили зникнення сотні бюлетенів. На одній із дільниць де лідирував кандидат від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко, вибори визнали недійсними.
Після виборів на Прикарпатті відкрили 17 кримінальних справ Після виборів на Прикарпатті відкрили 17 кримінальних справ
Довибори до Верховної Ради в Івано-Франківській області завершилися кримінальними справами. Правоохоронці вже відкрили 17 проваджень.
Loading...
Load next