Львівські медики виконали складну операцію, щоб врятувати ногу пораненій у Бахмуті жінці (відео)

Львівські медики виконали складну операцію, щоб врятувати ногу пораненій у Бахмуті жінці (відео)

40-річна Оксана Лук’янець з Бахмута. Її близько 5 місяців тому ледь живою відкопали з 5-метрової вирви, яка утворилась внаслідок прильоту російської ракети. Поранень було багато і всі – складні. Декілька місяців жінка зі своїм чоловіком практично живуть у лікарнях. Адже спочатку медики боролись за її життя, а тепер за можливість ходити.  

Щоб стала на ноги. Саме главне і всьо. Щоб ходила. Бистрее ети мучения закончились, - сказав Сергій, чоловік пацієнтки.

Ще донедавна те чи встане Оксана знову на ноги не знали навіть самі лікарі, адже травма, з якою до реабілітаційного центру Незламні вона приїхала, була настільки складною, що залишалась загроза ампутації. Вона перенесла вже 10 операцій, відтак лікарі вирішили виконати ще одне складне хірургічне втручання. 

Пацієнтка, яка постраждала після мінно-вибухового поранення отримала великий дефект кістки, відкритий перелом з великим дефектом м’яких тканини лівої гомілки у зв’язку з чим ми виконуємо складну реконструктингу операцію вперше на наших теренах, а саме пересадку найширшого м’язу спини для закриття кісткового дефекту, - каже Гнат Герич, хірург реабілітаційного центру «Незламні».

Виконати складну реконструктивну операцію нашим медикам допомагає спеціалістка з Британії Сара Токер. 

Сара Такер є однією з найкращих реконструктивних хірургів у світі. Має колосальний досвід в найкращій клініці реконструктивної хірургії в світі Оксфордського медичного університету, - каже Гнат Герич, хірург реабілітаційного центру «Незламні».

Майже 12 годин лікарі оперували жінку. Кінцівку вдалося зберегти.

Це є складна мікрохірургічна операція при якій забирається найширший мяз спини і пересаджується на ділянку гомілки з вшиванням мікросудин для його живлення від судини гомілки.

Ця операція дає можливість реконструювати в подальшому кістку і зберегти кінцівку і в подальшому в межах реабілітаційного центру Unbroken  реабілітувати пацієнтку і повернути до повноцінного життя не зважаючи на важку військову травму яку вона отримала внаслідок постійного обстрілу російських окупантів цивільного населення України, - розповів Гнат Герич, хірург реабілітаційного центру «Незламні».

Пересаджений мяз добре прижився і Оксана зможе ходити своїми ногами. Також жінку ще чекає декілька операцій на кисті і реабілітація. Зазначимо, що такі технології запобігають ампутацям кінцівок та дають шанс зберегти органи та частини тіла.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Операція триває 5 хвилин! У Львові почали оперувати хворобу Нотта без розрізу пальця Операція триває 5 хвилин! У Львові почали оперувати хворобу Нотта без розрізу пальця
За словами медиків, операція триває лише 5 хвилин, а позбавляє проблеми на все життя.
Засідання обласної ради: у Львові медики вийшли на акцію протесту (відео) Засідання обласної ради: у Львові медики вийшли на акцію протесту (відео)
Десятки працівників екстреної медицини Львівщини пікетували під Львівською обласною адміністрацією. Зокрема медики мітингували проти скасування конкурсу на посаду керівника цієї служби.
Знайшли підозрілу сумку: у аеропорту Львові евакуйовують людей через загрозу вибуху (фото) Знайшли підозрілу сумку: у аеропорту Львові евакуйовують людей через загрозу вибуху (фото)
У Міжнародному аеропорті "Львів" пасажири виявили невідому сумку. Працівники летовища вважають, що у ній може бути вибухівка.
Loading...
Load next