На Львівщині розгорнули близько 50 пунктів незламності, у Львові – понад 20

На Львівщині розгорнули близько 50 пунктів незламності, у Львові – понад 20

Вже кілька тижнів у Львові функціонують пункти незламності, місця для людей, які залишившись без світла потребують доступу до інтернету та до електроенергії, щоб підзарядити свої гаджети
 яким під час вимикання світла потрібен доступ до інтернету, чи просто зігрітися та випити чаю.  Також передбачені зони для дозвілля малечі.

Взагалі мені подобається, я тут неподалік живу й тільки в мене вимикають світло, то я зразу йду сюди працюю, коли вдома включають, то тут генератори вимикаються, то я йду знову додому. Кожен день поки в офісі немає генератора, то мушу так.

Загалом по Львівщині розгорнули близько 50 таких пунктів. У Львові ж діють понад 20 таких центрів підтримки. Світло підтримується за допомогою генераторів, а до прикладу, інтернет у прихистку на вулиці Симоменка забезпечують «Старлінком». Представники ДСНС, що чергують на місці, розповідають, що вдень до них можуть прийти близько 100 осіб.

Присутнє опалення, працює пушка опалення. Є вода, гарячий чай та кава, печиво, є медикаменти відповідні. На даний час ніхто допомоги не потребував, але ми знаходимося тут цілодобово. Тут цілодобово чергує офіцер ДСНС разом з пожежниками й при будь-якій ситуації ми можемо надати, - розповів Сергій Дудко, представник відділу цивільного захисту управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС Львівщини.

Й вся допомога тут надається абсолютно безкоштовно. Дізнатися про найближчий до вас пункт ви зможете на сайті nezlamnist.gov.ua.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Де у Львові, Винниках, Бірках та Рудному сьогодні не буде світла
У понеділок, 29 березня, «Львівобленерго» проводить планові ремонти. Через це впродовж дня окремі вулиці у Львові та області будуть без електроенергії.
Початок опалювального сезону у Львові: містянам дадуть тепло вже в понеділок 11 жовтня (відео) Початок опалювального сезону у Львові: містянам дадуть тепло вже в понеділок 11 жовтня (відео)
Із понеділка, 11 жовтня, у Львові розпочнеться опалювальний сезон – опалення подаватимуть до шкіл, садочків, лікарень та до житлових будинків.
З 14 листопада у Львові стартує опалювальний сезон для мешканців: чи готове місто? (відео) З 14 листопада у Львові стартує опалювальний сезон для мешканців: чи готове місто? (відео)
Зараз офіційно опалювальний сезон розпочався тільки для шкіл, садочків, лікарень та закладів культури. А вже з понеділка почнуть обігрівати й житлові будинки.
Loading...
Load next