Мобілізація в Україні: кого призивають і чи планується нова «хвиля»? (відео)

Мобілізація в Україні: кого призивають і чи планується нова «хвиля»?  (відео)
Посилення мобілізації після Нового року не передбачається. Загалом ж кількість мобілізованих залежить від ситуації на фронті, наразі ж усі показники – планові.

Ті, хто мають досвід проходження військової служби, зокрема у антитерористичній операції або ООС. У Збройних Силах України розповіли, кого призивають у першу чергу. Хоч практично всі спеціальності потрібні для комплектування ЗСУ та інших формувань. Мінімальний термін підготовки у навчальному центрі – місяць.

Якщо більш складна спеціальність, то додаємо ще мінімум два тижні, а то і місяць, а то і два з половиною місяці. Це – індивідуальна підготовка. А також ще підготовка є колективна. Тобто, коли військовослужбовці попадають в підрозділ і цей підрозділ готується до залучення в зону бойових дій, - повідомив Роман Горбач, начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Тож загальна (а це індивідуальна та колективна підготовки) може тривати від двох місяців і довше. По регіонах особливості немає, – каже начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач. Навіть ВПО, прибувши до нового регіону, має встати на військовий облік і на тих ж підставах, що й місцевий житель, за потреби, підлягатиме мобілізації.

Ще і в мирний час в кожному центрі комплектування ведеться військовий облік військовозобов’язаних. І в нас є база, де чітко вказана статистика, скільки і в якому територіальному центрі комплектування знаходиться мобілізаційного ресурсу, тобто людей відповідних спеціальностей. Їм визначається завдання щодо призову в конкретний час конкретного спеціаліста, - зазначив Роман Горбач.

Мобілізація в Україні триває з 24 лютого, і порівняно з початком повномасштабного вторгнення її темпи трохи знизилися, – пояснює офіцер. Жодних «хвиль» мобілізації не було і не передбачається після нового року. Загалом ж кількість мобілізованих залежить від ситуації на фронті, проте всі показники, як кажуть у ЗСУ, планові.

Всі ці фактори, які впливають, вони давно враховані. І те, що в росії пройшла мобілізація і по заявкам призвали від 200 до 300 тисяч громадян, це воно давно враховано, - розповів начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ.

А от щодо «ухилянтів» Роман Горбач повідомив, хоч вони і є, однак їхнє число несуттєве. Нагадаємо, 1-го жовтня Президент Володимир Зеленський підписав указ, який скасовує осінній призов в Україні і відтерміновує звільнення строковиків у запас.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зі сцени – на Схід: як львівські митці збирають гуманітарну допомогу та допомагають вимушено переселеним людям (відео) Зі сцени – на Схід: як львівські митці збирають гуманітарну допомогу та допомагають вимушено переселеним людям (відео)
Заньківчани розгорнули у своєму театрі волонтерський центр: сортують гуманітарну допомогу та надають тимчасовий прихисток переселенцям.
Третій польовий госпіталь на Львівщині (відео) Третій польовий госпіталь на Львівщині (відео)
Передали його Україні рішенням уряду Королівства Нідерландів. Розрахований мобільний шпиталь на 50 ліжко-місць.
Дві ворожі ракети збила ППО над Львівщиною Дві ворожі ракети збила ППО над Львівщиною
Уламки впали у Радехові.
Loading...
Load next