У Львові відкрили ще один центр ментального здоров’я

У Львові відкрили ще один центр ментального здоров’я

Психосоціальна допомога стала ще ближчою до мешканців. Адже у Львові відкрили ще один центр ментального здоров’я. Їх нагадаємо у нашому місті вже є 5. Відтак отримати вчасну підтримку фахівців тепер можна і у 1-ій міській поліклініці.

Ментальне здоров’я людей в Україні з початку повномасштабного вторгнення похитнулося. Дуже багато афективних розладів. Багато тривожності. Багато людей потребують звичайної психоедукації вже не говорячи про якісь лікувальні процедури чи психотерапевтичну підтримку, - розповідає Ірина Григораш, керівниця центру Психічного здоров’я.

Тому, зазначають фахівці центри, де люди зможуть отримати психологічну допомогу дуже важливі.

Ми тут надаємо послуги психологічної реабілітації, психіатричного супроводу для дорослих і дітей.  Наші послуги включать в себе прийом лікаря психіатра, робота з психотерапевтом, з психологом, а також з логопедом, - каже керівниця центру Психічного здоров’я.

Тут також будуть допомагати діткам. Тому що якщо дитина в ранньому віці має певні проблеми і їх не розкрити то це потім переходить вже в достатньо важкий стан і життя потім ускладнюється суттєво, - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Зазначимо, що відкрили центр у партнерстві з україно-шфейцарським проектом «Психічне здоровя для України за грантові кошти».

Суть проєкту «Психічне здоров’я для України» полягає в тому, щоб допомагати українській владі впроваджувати покращувану систему надання допомоги у сфері психічного здоров’я в Україні. Проєкт включає 3 компоненти. Перший компонент це робота над законодавчо-нормативною базою для того, щоб покращити там ситуацію. Другий компонент це є робота із надавачами послуг для того, щоб увести їх в курс новіших і найкращих практик і третє це є надання обізнаності українського суспільства навколо проблем з психічним здоров’ям, - каже Гайко Кьонігштайн, лідер проєкту «Психічне здоров’я для України».

Лікарі зазначають, що при певних проблемах, коли немає людини, рідних чи друзів які би могли вислухати та підтримати, не бійтеся отримувати це від фахівців, які можуть допомогти.

Тема ментального здоров’я наразі є ще досить стегматизована, але якщо є щось таке або тривога або пригнічений настрій або якісь порушення адаптації з якими важко впоратися самотужки то дуже важливо прийти, проконсультуватися. Щоб  вчасно зупинити початок якогось розладу і отримати кваліфіковану допомогу і навіть просто роз’яснуючу розмову тому що часто буває так що люди не розуміють що з ними відбувається, - пояснює Ірина Григораш.

Відтак кожен, кому потрібна така допомога може її тут отримати. Для цього потрібно записатись на прийом за скеруванням сімейного лікаря, за рекомендацією фахівця соціальних служб або самостійно. Для цього потрібно зателефонувати за номером 067 107 04 36.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next