Великий піст: що не можна їсти та кому не варто дотримуватися обмежень? (відео)

Великий піст: що не можна їсти та кому не варто дотримуватися обмежень? (відео)
З 27 лютого по 15 квітня у православних християн триватиме Великий піст. У цей період важливо не тільки обмежити себе у їжі, але й приділити увагу вдосконаленню свого духовного життя.

З 27 лютого по 15 квітня у православних християн триватиме Великий піст. На цей період бажано обмежити свій раціон до простої, але різноманітної їжі. Усі м’ясні або ж молочні продукти та яйця варто замінити на рослинну їжу. Дієтологи зазначають, щоб зберегти необхідну кількість білку у організмі варто приділити увагу броколі. Також вживати більше горіхів. Спланувати свій раціон необхідно так, щоб не нашкодити своєму організму й отримувати усі необхідні речовини та вітаміни.

Тому дуже добре яблука, або ж якщо ви заготовили щось в морозилці, як от ягоди з літа: ожина, смородина, малина, бо усі вони містять вітаміни й вони нікуди не пішли, то також можна вживати. Усі види каш, бажано цільнозернові каші, як гречка та коричневий рис, - каже Ольга Муштрук, дієтологиня.

Також дуже важливо забезпечити організм йодом. Однак притримуватися обмежень в їжі в першу чергу не рекомендують вагітним жінкам, дітям до 14-років та людям похилого віку.

А також ті, що зараз перебувають у стаціонарі й їм приписана певна дієта й вони мають її притримуватися. Крім того й звичайній людині краще порадитись зі своїм сімейним лікарем. Якщо ви маєте виразкову хворобу шлунку, гастрит, панкреатит, холецистит або анемія, то притримуватися посту не бажано, - розповіла дієтологиня.

У цей період важливо не тільки обмежити себе у їжі, але й приділити увагу своєму духовному життю.

Піст це про стосунки. Про певну уважність до людини, яка зі мною, про стосунки з Богом. Як я будую своє спілкування з ним, що Він від мене хоче й що я хочу від Нього. Ці моменти вони про духовність, про нормування життя, про вдосконалення свого духовного життя.

Митрополит Ігор говорить про те, що піст це не на показ, а про особистий стосунок, про мене і Бога, - пояснив о. Михайло Квасюк, речник Львівської архієпархії УГКЦ.

А також піст це турбота про тих близьких людей, які з є поруч із вами, додає священнослужитель.


 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На очисних спорудах Львова зневоднюють мул за допомогою сучасної установки (відео) На очисних спорудах Львова зневоднюють мул за допомогою сучасної установки (відео)
Отриманий внаслідок зневоднення матеріал можна додатково використовувати у будівництві, рекультивації тощо.
Вбив і розчленував: подробиці жорстокого вбивства жінки у Львові (відео) Вбив і розчленував: подробиці жорстокого вбивства жінки у Львові (відео)
У Снопківському парку декілька днів тому діти під час прогулянки знайшли людські рештки, це були кістки ніг. Та згодом поліцейські, які приїхали на місце, знайшли й інші частини тіла.
13-річний хлопчик зі Львова отруївся чадним газом 13-річний хлопчик зі Львова отруївся чадним газом
Хлопчик перебуває у середньому ступені важкості.
Loading...
Load next