На очисних спорудах Львова зневоднюють мул за допомогою сучасної установки (відео)

На очисних спорудах Львова зневоднюють мул за допомогою сучасної установки (відео)
Отриманий внаслідок зневоднення матеріал можна додатково використовувати у будівництві, рекультивації тощо.

Нещодавно на очисних спорудах Львова запустили нову установку, яка зневоднює мул. Стічну воду, яка сюди поступає, очищають за допомогою механічного обладнання. Воно забирає усе сміття, яке потрапляє до каналізації. Також використовується й органічний метод  фільтрації.

Ми їх очищуємо, забираємо використовуючи так званий активний мул. Тобто це є симбіоз мікроорганізмів, які споживають усе, що розчинене: вуглеводи, жири, білки в стічній воді, - повідоми начальник каналізаційного господарства ЛКП «Львівводоканал» Володимир Васильченко.

Але цей мул треба десь зберігати, а він до того ж створює й неприємний запах, зазначають працівники «Львіводоканалу». Й додають, що такі проблеми зустрічають на очисних спорудах в усьому світі. Тому, щоб вирішити цю проблему, використовувати власне такі установки, щоб зневоднювати мул. Внаслідок цього процесу матеріал на виході можна використовувати при будівництві, рекультивації території тощо. Також ця установка у майбутньому зекономить «Львівводоканалу» чималі кошти.

«Енергоефективність для нас є надзвичайно важливою. Й в результаті застосування цієї технології ми бачимо по нашим оцінкам, що скорочується споживання енергії в рази. Приблизно в 5 - 6 разів ми можемо знизити енергоспоживання, - заявив директор ЛКП «Львівводоканал» Дмитро Ванькович.

Ці фільтри українського виробництва коштують орієнтовно 6 мільйонів гривень. Кошти на її встановлення виділили з бюджету «Львівводоканалу». Додамо, що на очисних спорудах мають встановити біогазову станцію, яка своєю діяльністю зможе покривати витрати підприємства.

 

Читайте також
Придатна для пиття: якість води у Львові відповідає нормам (відео) Придатна для пиття: якість води у Львові відповідає нормам (відео)
Її якість відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам.
На Львівщині працівники "Львівводоканалу" завершили ремонт магістрального водогону (відео) На Львівщині працівники "Львівводоканалу" завершили ремонт магістрального водогону (відео)
У Лисиничах завершили заміну ділянки магістрального водогону, який забезпечує водою Винники та Личаківський район Львова.
Потоп у підвалі-бомбосховищі: у Львові комунальники не змогли зупинити подачу води (відео) Потоп у підвалі-бомбосховищі: у Львові комунальники не змогли зупинити подачу води (відео)
Учорашній ранок для мешканців одного із львівських будинків став справжньою несподіванкою та водночас ледь не катастрофою. В підвалі-бомбосховищі своєї домівки вони виявили потоп та ледь не цілий водоспад.
Loading...
Load next