Директор БЕБ зустрівся з представниками бізнес-асоціацій у Львові (відео)

Директор БЕБ зустрівся з представниками бізнес-асоціацій у Львові (відео)
«Якщо бізнес діє у межах закону, до них не прийде БЕБ!», – директор Бюро економічної безпеки України Вадим Мельник.

Захист від кримінального впливу, превентивні заходи та аналітика як нова модель подолання зловживань – директор Бюро економічної безпеки Вадим Мельник провів у Львові зустріч з представниками бізнес-асоціацій та інститутів громадянського суспільства області. Наголосив на трьох основних пріоритетах у роботі органу, який лише формується. 1 – унеможливлення розкрадання бюджетних коштів.

Тільки по незаконному відшкодування ПДВ саме аналітична функція спрацювала, де попереджено 1,7 млрд грн втрат бюджетних коштів. Щодо тендерних закупівель, упереджено втрат майже 270 млн грн. як це працює: аналітик виявляє ризик в певній процедурі, повідомляє про це суб’єкт підприємництва і якщо він відмовляється – ми упередили, кримінальне провадження не заводимо, не розслідуємо, не витрачаємо на це час, - розповідає Вадим Мельник, директор Бюро економічної безпеки України.

2 пріоритет – унеможливити роботу активів російської федерації. Наразі БЕБ уже арештувало на користь України понад 41 млрд грн таких активів. І 3 – це наповнення бюджету.

Бізнес наповнює бюджет. Тому дійсно, якщо ми б’єм бізнес – ми б’єм бюджет. І це – нелогічно. Але питання і посил бізнесу: дієте в рамках закону – ми до вас не йдем. Порушуєте закон – ми приходимо до вас. Важливо це стосується тіньового сектору економіки, - каже директор Бюро економічної безпеки України.

Це, зокрема, підпільне виробництво товарів, ухилення від сплати податків, контрабанда та розкрадання коштів. Нагадаю, Бюро економічної безпеки України запрацювало в серпні 2021. Львівське ж управління утворено наприкінці осені 2022 року.

За цей час у нас є дуже добрі кейси з направлення кримінальних проваджень як у сфері незаконного обігу підакцизних товарів, де потерпілою стороною виступають іноземні інвестори це є філіп моріс, нещодавно була направлена це кримінальне провадження до суду. Також ми маємо зараз декілька кримінальних проваджень на стадії досудового розслідування, де арештовано товар, який перетинав кордон поза митним контролем. Арештовано більше 40 млн грн товару. Це є іноземна техніка або інші вироби відповідно, - розповідає Віталій Драгунов, керівник Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області.

У межах зустрічі керівництво БЕБ презентувало представникам бізнесу «Проєкт регіонального плану боротьби з тіньовою економікою», напрацьований спільно з науковцями, експертами та представниками Львівської обласної військової адміністрації.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині виявили підпільні склади заповнені товарами з ознаками гуманітарних вантажів На Львівщині виявили підпільні склади заповнені товарами з ознаками гуманітарних вантажів
На Львівщині виявили підпільні склади заповнені товарами з ознаками гуманітарних вантажів
У Львові з 10 травня проїзд у маршрутках коштуватиме 10 гривень У Львові з 10 травня проїзд у маршрутках коштуватиме 10 гривень
Проїзд у львівських маршрутках подорожчає одразу після Великодня.
Loading...
Load next